νεα κρητη totalfitness news

e-syntagografisi Στο e-syntagografisi θα ελέγχεται η ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών Οι γιατροί και τα φαρμακεία θα ελέγχουν μέσω του e-syntagografisi εαν οι ασφαλισμένοι έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή όχι από τον ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα όσοι δεν είναι πλέον ασφαλισμένοι θα εντοπίζονται είτε από τους γιατρούς είτε από τα φαρμακεία και όσοι έχουν απολέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους.

Με επιστόλη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αναφέρει ότι, ο oργανισμός στην προσπάθεια που καταβάλλει για τον έλεγχο της νομιμότητας των παροχών του, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, έχει ετοιμάσει στην e-syntagografisi εργαλείο για τον έλεγχο της ασφαλιστικής ικανότητας των ασθενών. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, το μέτρο στοχεύει στη διασφάλιση της νομιμότητας των παροχών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στην ώθηση της καταβολής των εισφορών. 

«Είναι ένα μέτρο αποκατάστασης της νομιμότητας αλλά και της ίσης μεταχείρισης αφού δεν θα λαμβάνουν πλέον υπηρεσίες όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Οργανισμού. Πως θα ελέγχετε η ασφαλιστική ικανότητα απο τα φαρμακεία και τους γιατρούς  Γιατροί και φαρμακοποιοί θα βλέπουν στο σύστημα e-syntagografisi σε πραγματικό χρόνο όταν ο ασθενής επισκέπτετε το γιατρό ή το φαρμακείο για το αν ο ασφαλισμένος έχει ασφαλιστική ικανότητα ή έχει χάσει το ασφαλιστικό του δικαίωμα.   

Από την πλευρά του, οι φαρμακοποιοί που διαπιστώνουν ότι ο ασφαλισμένος δεν έχει θεωρήσει το βιβλιάριο τους, δεν θα προχωρούν στην εκτέλεση της συνταγής και θα ενημερώνουν τον ασφαλισμένο ότι πρέπει να πληρώσει το σύνολο της αξίας των φαρμάκων .   

Με επιστολή του, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός καλεί τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, έτσι ώστε η εφαρμογή αυτή να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα. Η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Σλλόγου στην επιστολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ 

Οι φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν ούτε έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις – έτσι κι αλλιώς – περίπλοκες διαδικασίες βεβαίωσης ασφαλιστικής ικανότητας, που καθίσταται ακόμη περισσότερο περίπλοκη με τις κατά καιρούς ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, παρατάσεις κλπ. που λόγω της κρίσης είναι σύνηθες φαινόμενο. Επί πλέον δεν αντιλαμβανόμεθα γιατί πρέπει ο φαρμακοποιός να ελέγξει και να βεβαιώσει την ισχύ της ασφαλιστικής κάλυψης που προηγουμένως έχει πραγματοποιήσει ο γιατρός. 

Επομένως οι παράγραφοι 2 και 3 του προτεινόμενου Σχεδίου δεν έχουν πλέον νόημα να υφίστανται και η όλη διαδικασία απλουστεύεται ακόμη περισσότερο. Στην περίπτωση που στον υπολογιστή του φαρμακοποιού εμφανίζεται το μήνυμα της παρ. 3, ο φαρμακοποιός δεν θα εκτελεί την συνταγή προκειμένου να μην εμπλακεί σε μια  διαδικασία που ενδεχομένως βλάψει το ασφαλιστικό σύστημα.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top