νεα κρητη totalfitness news

Από την πρώτη χρονιά παρουσίασης του Tinos Jazz Festival πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα, το πνεύμα όμως και η ταυτότητα του Φεστιβάλ έχουν μείνει αμετάβλητα.

Πρόγραμμα υψηλού επιπέδου και φιλική ατμόσφαιρα υπόσχεται και η 5η έκδοση του Φεστιβάλ. Πρόγραμμα που κινείται από τα παραδοσιακά στοιχεία της jazz, μέχρι τις πιο σύγχρονες και μοντέρνες μορφές της. Για τρία βράδια, εξαίρετοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχονται στην Τήνο με συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς που προκαλούν ενθουσιασμό και μουσικούς διαλόγους που δείχνουν ότι η jazz είναι μια Παγκόσμια Γλώσσα.

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 30 Αυγούστου με το σεξτέτο του Μάνου Θεοδοσάκη και την Μιράντα Βερούλη σ’ ένα jazz αφιέρωμα στον Cole Porter και συνεχίζει με το κουιντέτο του Αλέκου Βρέτου. Το Σάββατο 31 Αυγούστου εμφανίζεται το Γαλλοελληνικό ντουέτο των J.Μ. Pilc και Πέτρου Κλαμπάνη, οι οποίοι θα δώσουν τη θέση τους στο κουαρτέτο του Λεωνίδα Σαραντόπουλου. Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με τον μοναδικό Γερμανό jazzman Manfred Schoof και το κουαρτέτο του. Την βραδιά ανοίγει το γκρουπ σπουδαστών του Swinging Jazz Athenaum.

Παράλληλα, έκθεση φωτογραφιών από τα 4 πρώτα χρόνια του Tinos Jazz Festival, θα κοσμεί το ισόγειο Ι.ΤΗ.Π. & το Café, με τη συμμετοχή των φωτογράφων: Λευτέρη Αρβανίτη, Μαρκησία Αρμάου, Γιάννη Γρυπάρη και Ηλία Ηλιάδη.

Το Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και τους ανθρώπους του, ενισχύεται από πρόθυμους εθελοντές και ευαισθητοποιημένος χορηγούς, δένεται με όλο και περισσότερους πιστούς φίλους. Και αυτά σ’ ένα Κυκλαδονήσι στη μέση του Αιγαίου Πελάγους.

Kαλλιτεχνικός διευθυντής: Γιώργος Κοντραφούρης

Έναρξη κάθε βράδυ 9.30

Με ελεύθερη είσοδο

30/8, - Manos Theodosakis Sextet feat. Miranda Verouli “Tribute to Cole Porter”

Μιράντα Βερούλη (φωνή), Μάνος Θεοδοσάκης (τρομπέτα/ενορχήστρωση), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Γιώργος Γεωργιάδης (κοντραμπάσο), Αλέξανδος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα).
- Alekos Vretos Quintet Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο), Ελένη Βασιλειάδου (κανονάκι), Κώστας Πατσιώτης (μπάσο), Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα), Αλέκος Βρέτος (ούτι).

31/8

- J.P. Pilk (piano) & Petros Klampanis (bass) Duet - Leonidas Sarantopoulos Quartet «Black Mamba» Λεωνίδας Σαραντόπουλος (φλάουτο), Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα).

1/9

- Swinging Jazz Athenaeum Μαντώ Παναγιωτάκη, Χριστίνα Συριοπούλου (φωνή), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Σπύρος Ροντογιάννης (άλτο σαξόφωνο), Βύρωνας Γουδέλης (τρενόρο σαξόφωνο), Τρύφωνας Θωμόπουλους (πιάνο), Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι), Χρήστος Κορομηλάς (κοντραμπάσο), Αλέξιος Αντωνόπουλος (ντραμς). - Manfred Schoof Quartet Manfred Schoof (τρομπέτα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα).

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top