νεα κρητη totalfitness news

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, το έργο «Κέντρο Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού στην Τήνο», εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με προϋπολογισμό 900 χιλ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και λοιπών Νήσων είναι ένας οργανισμός που εδώ και πολλά χρόνια έχει αναπτύξει εκτενές κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε και την πρωτοβουλία να δημιουργήσει αυτήν τη δομή, που θα διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρόνοιας και θα υποστηρίζει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο νησί, καλύπτοντας έτσι το έντονο έλλειμμα που υπάρχει σήμερα σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για τους έχοντες ανάγκη και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.

Το έργο το οποίο θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου Τήνου και θα λειτουργήσει με ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης, περιλαμβάνει αφενός την ανέγερση του κέντρου σε οικόπεδο επιφάνειας 214 τ.μ., που βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από το κέντρο της Χώρας και αφετέρου την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού εστίασης, του ιατρικού και βοηθητικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού ψηφιακής υποστήριξης.

Το κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει δωρεάν σίτιση σε 120 άτομα και βασική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης σε 35 άτομα την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε τμήματα του πληθυσμού της πόλης που αρκετά συχνά διαβιούν σε περιβάλλον ανέχειας, απομόνωσης και αποκλεισμού, που επιδεινώνεται λόγω της τρέχουσας κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top