νεα κρητη totalfitness news


Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους προσκηνυτών τελέσθηκε, το Σάββατο 17 Αυγούστου, ο Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας "Κυρά-Ξένης" στην Ιερά Νήσο Τήνο.

     Την ιερά ακολουθία ετέλεσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τασόπουλος Αναστάσιος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, ο οποίος και εκήρυξε τον θείον λόγον, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στην περιοχή Γκύζη Αθηνών και Γραμματεύς παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ.  Γεώργιος Φανερός, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πύργου, Αρχιμ. Ιερόθεος Καλογριάς και ο Αρχιδιάκονος του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας Αντώνιος Τζανουλίνος.
    Συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Τήνου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων.
    Ο Αρχιερατικός Επίτροπος προ του τέλους του Εσπερινού, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, τους Ιερείς και τις Αρχές της περιοχής, τη διαχειριστική επιτροπή της Ιεράς Μονής, τους εθελοντές που προετοίμασαν το παραδοσιακό κέρασμα που ακολούθησε, ιδιαίτερα δε τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Νήσου Τήνου κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μετά της οικογενείας του, με την χορηγία του οποίου ανηγέρθη η τράπεζα του Μοναστηριακού συγκροτήματος.









 Συντάχθηκε από τονΑρχιερατικό Επίτροπο Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργο Φανερό
Φωτογραφίες: Μάγια Τσόκλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top