Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
στη Χώρα Τήνου, η έκθεση «Τριλογία» του τηνιακού εικαστικού Γιάννη Γκίζη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθηναν χαιρετισμό ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου π. Γεώργιος Φανερός, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού κ. Παν. Ρουμελιώτης. 

Σύντομο χαιρετισμό και εισαγωγή έκανε και ο καλλιτέχνης ζωγράφος Γιάννης Γκίζης, προτρέποντας τους φιλότεχνους να παρακολουθήσουν τα πολυτεχνικά δρώμενα τα οποια καιαπόλαυσαν οι παραβρισκόμενοι.

Μοντέρνες μουσικές συνθέσεις των Urbanoise & Toilets in Japan, από επίδοξους νεαρούς DJ, χορευτικές ρυθμικέςκινήσεις τηνιακών καλλίγραμμων και ευέλικτων νεανίδων, μαζί με τη φωνή της νεαρής τραγουδίστριας, συνέθεταν μέσα στα καλλιτεχνικά έργα και δημιουργίες του Γ. Γκίζη μια μοντέρνα πολυκαλλιτεχνική παράσταση που εντυπωσίαζε τον ακροατή – θεατή.

Ο καλλιτέχνης με τους συμβολισμούς, την υποβλητικότητα, τους πρωτότυπους τίτλους και την τεχνική προβάλει με τη δική του διαλεκτική νέες και σύνθετες έννοιες.

Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων ο Δήμαρχος Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Τήνου, άνθρωποι της Τέχνης και του Πνεύματος, συγγενείς και φίλοι του καλλιτέχνη και των συντελεστών της τελετή των εγκαινίων.

Η έκθεση “ΤΡΙΠΤΥΧΟΝ" θα είναι ανοικτή στο Ι.ΤΗ.Π. Από τις 3 - 19 Αυγούστου 2013, στον 1ο όροφο του Μεγάρου, στη Χώρα Τήνου. 

www.tiniaki.gr