νεα κρητη totalfitness news



Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως και εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης έθεσε υπόψη του Συμβουλίου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών (Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ) με το υπ’ αριθ. 3259/30-1-2014 έγγραφό του, με θέμα
«Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2014 στους ΟΤΑ και βαθμού και τα ΝΠΙ∆ της Αυτοδιοίκησης » μας γνωρίζει καταρχάς ότι το 2014, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο, αποτελεί έτος περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, και ως εκ τούτου καθίσταται ενεργής η πρόβλεψη του άρθρου 17 του Ν. 3870/2010, όπως ισχύει, με την οποία αναστέλλονται οι πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες αυτών, για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών θα πρέπει να έχουν ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση 
συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων πριν την έναρξη της εκλογικής περιόδου. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς αρμοδιότητάς του Υπουργείου παρακαλούνται για την ορθή και έ-
γκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για το έτος 2014, αξιολογώντας τις ανάγκες τους και λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών. 
Τα αιτήματα των φορέων θα πρέπει να υποβληθούν στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής πολιτικής. Ειδικότερα, από τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ .7 του ν.3833/2010 όπως ισχύει (εδαφ. 2 της υποπαραγράφου Ζ 5 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012), προβλέπεται ότι οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για τη σύναψη συμβάσεων έργου θα είναι μειωμένες κατά 20 % για το 2014 σε σχέση με το 2013. 

Από τον περιορισμό αυτό εξαιρείται το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβασιούχοι έργου που αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη μορφή αντιτίμου και το προσωπικό που απασχολείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων κοινοτικών προγραμμάτων, κατά το σκέλος που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι. 

Κατόπιν των ανωτέρω απαιτείται για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα άρθρο 12 παρ.14 του ν.4071/2012) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μόνο για προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, με την οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού , κατά αριθμό, βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότητα. 

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος πρότεινε την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα οκτώ (18) ατόμων των οποίων οι δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από τα πραγματοποιηθέντα έσοδα των αντίστοιχων τελών και συγκεκριμένα : 


1) Έντεκα (11) εργατών καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για χρονικό διάστημα έξι (6) μήνες, 

2) Δύο (2) εργατών καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μήνες, 

3) Ενός (1) οδηγού στην υπηρεσία ύδρευσης για χρονικό διάστημα έξι (6) μήνες, 

4) Ενός (1) οδηγού απορριμματοφόρου για χρονικό διάστημα έξι (6) μήνες, 

5) Δύο (2) εργατών ύδρευσης για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μήνες και 

6) Ενός (1) εργάτη αποχέτευσης για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μήνες. 
Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος είπε ότι η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τήνου είναι αναγκαία και επιτακτική για να καλύψει τις αυξημένες εποχικές ανάγκες της που δημιουργούνται από τη μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση που παρουσιάζεται στην περιοχή ευθύνης του Δήμου, ιδίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Η τουριστική κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της αθρόας προσέλευσης χιλιάδων επισκεπτών που διαμένουν σε ιδιόκτητες οικείες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια- ξενοδοχεία. 

Εύλογο αποτέλεσμα είναι η κατακόρυφη αύξηση των αναγκών καθαριότητας. Το ανωτέρω προσωπικό θα ασχοληθεί με την αποκομιδή απορριμμάτων καθώς και τον καθαρισμό και ευπρεπισμό οδών – πλατειών και κοινοχρήστων χώρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. 

Επίσης, είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης των τμημάτων ύδρευσης – αποχέτευσης με την πρόσληψη του ανωτέρω έκτακτου προσωπικού με σκοπό τη δημιουργία επιπλέον συνεργείων αποκατάστασης βλαβών, κατά τη διάρκεια κυρίως της θερινής περιόδου, για τους παραπάνω λόγους. Τα συνεργεία συντήρησης θα έχουν την ευθύνη για την εκτέλεση των κατά τόπους αποκαταστάσεων βλαβών ύδρευσης και αποχέτευσης, νέων συνδέσεων και επεκτάσεις δικτύων. 

Στη συνέχεια κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. 

Το Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου τις σχετικές διατάξεις, το με αριθ. Πρωτ. 3259/30-1-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και την σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου, 

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α 

Α. Εγκρίνει τον προγραμματισμό των προσλήψεων του έτους 2014, καθώς και τον σχετικό πίνακα Β προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού έτους 2014 που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας, συνολικού αριθμού δέκα οκτώ (18) ατόμων των οποίων οι δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από τα πραγματοποιηθέντα έσοδα των αντίστοιχων τελών και συγκεκριμένα : 

1) Έντεκα (11) εργατών καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου  για χρονικό διάστημα έξι (6) μήνες, 

2) Δύο (2) εργατών καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μήνες, 

3) Ενός (1) οδηγού στην υπηρεσία ύδρευσης για χρονικό διάστημα έξι (6) μήνες, 

4) Ενός (1) οδηγού απορριμματοφόρου για χρονικό διάστημα έξι (6) μήνες, 

5) Δύο (2) εργατών ύδρευσης για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μήνες και 

6) Ενός (1) εργάτη αποχέτευσης για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μήνες. 

Β. Οι προσλήψεις θα βαρύνουν αντίστοιχα τους κάτωθι Κ.Α. του προϋπολογισμού έτους 2014 του σκέλους των εξόδων του Δήμου : 

1) Τον Κ.Α. 20.6041 ποσό 90.000,00 € 
2) Τον Κ.Α. 20.6054 ποσό 38.000,00 € 
3) Τον Κ.Α. 25.6041 ποσό 31.300,00 € 
4) Τον Κ.Α. 25.6054 ποσό 10.800,00 € 

Γ. Τα τυπικά προσόντα ανάλογα με την ειδικότητα, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις, θα προσδιοριστούν από το ΑΣΕΠ με τη σχετική προκήρυξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 

Δ. Η παρούσα να κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έγκριση των αιτούμενων προσλήψεων. 

Ε. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων, ανάλογα με τις ανάγκες έπειτα από την έγκριση των αρμοδίων οργάνων. 

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό: 21/2014. 

Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερησίας διάταξης λύθηκε η συνεδρίαση. 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top