νεα κρητη totalfitness news




Η Αθήνα του μέλλοντος σε επτά λεπτά!Ξανασκεφτείτε την Αθήνα μέσα σε επτά λεπτά. Δείτε την πρωτεύουσα μέσα από μια άλλη οπτική.

Το βίντεο που έχει... προλάβει την υλοποίηση του σχεδίου Rethink Athens για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου απεικονίζει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από την ήδη ισχύουσα.


Η ομάδα των ORKA, που βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Rethink Athens που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ωνάση, ολοκλήρωσε τις μελέτες για το νέο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας με την υποστήριξη ελληνικών και ευρωπαϊκών μελετητικών γραφείων.

Η Αθήνα έχει σχεδιαστεί για να γίνει μια πιο φιλική προς το περιβάλλον πόλη, που θα φιλοξενεί περισσότερους πεζούς και ποδήλατα στους κεντρικούς της δρόμους.

Παράλληλα, η Αθήνα θα γίνει πιο πράσινη, με δέντρα και φυτά που θα δημιουργήσουν σκιά, πολυμορφία εικόνων, ευχάριστη ατμόσφαιρα και θα ρίξουν τη θερμοκρασία τουλάχιστον τρεις βαθμούς Κελσίου.

Ταυτόχρονα, το επτάλεπτο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε, δείχνει μια Αθήνα ζωντανή, με έντονο το ανθρώπινο στοιχείο.

Άλλωστε, ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία του σχεδιασμού είναι να έρθει η Αθήνα "ένα βήμα μπροστά". Να βρεθεί λύση για τα πολλά κενά κτίρια, αλλά και για τους υψηλούς δείκτες καυσαερίων και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σε δεύτερο επίπεδο, η ομάδα των ORKA φιλοδοξεί να δώσει το έναυσμα για να καταπολεμηθεί και η υψηλή ανεργία, όπως, άλλωστε, αναφέρεται και στο βίντεο.

Μέχρι όλα αυτά να φτάσουν να γίνουν πραγματικότητα, μπορούμε να χαρούμε την Αθήνα του μέλλοντος στο παρακάτω βίντεο. Διότι αξίζει τον κόπο να ελπίσουμε σε μια καλύτερη πρωτεύουσα!


http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top