νεα κρητη totalfitness news

ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης επί του αιτήματος του 1ου Ε.Π.Α.Λ Τήνου, σχετικά με την προσθήκη Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια, για το σχολικό έτος 2014 -2015 (σχετ. αριθμ. πρωτ. 21310/Δ4 έγγραφο Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων).
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του 

Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και, εισηγούμενος το παραπάνω θέμα της ημερησίας διάταξης, έθεσε υπόψη του σώματος ότι το 1ο  ΕΠΑΛ Τήνου, με το υπ αριθμόν πρωτ. 179/2014 έγγραφό του, ζητεί την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, επί της πρότασης για την προσθήκη νέας ομάδας προσανατολισμού τομέων και ειδικοτήτων και συγκεκριμένα του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, για το σχολικό έτος 2014-2015, κατ εξαίρεσιν και για ειδικούς λόγους (δεδομένου ότι ο τομέας έχει καταργηθεί). Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών, όλα τα χρόνια που λειτούργησε στην Τήνο, επέδειξε σε ό,τι αφορά το ΕΠΑΛ Τήνου, λαμπρό έργο, τόσο στο επίπεδο της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του (που είναι το πλέον σημαντικό και το επιζητούμενο στις μέρες μας) όσο και στην διέξοδο εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κυρίως όμως, προσέθεσε ο Πρόεδρος, ο Τομέας αυτός ήταν και επιβάλλεται να είναι συνυφασμένος με τον Πολιτισμό και την μακρά και πολυσχιδή καλλιτεχνική παράδοση της Τήνου, ενός νησιού με πλούσια καλλιτεχνικά ερεθίσματα και μεγάλη και σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, στο επίπεδο των τεχνών (γεγονός που συνδυάστηκε και με την ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου από το 1955, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της πολιτείας προς την καλλιτεχνική προσφορά των γλυπτών της Τήνου, με πρώτη αυτών την εμβληματική μορφή του Ιεροφάντη της Τέχνης Γιαννούλη Χαλεπά) και, για λόγους ιστορικής συνέπειας και διαχρονικής και έμπρακτης αναγνώρισης της άνω ευγνωμοσύνης, επιβάλλεται όπως το Λύκειό της, έστω και κατ εξαίρεσιν, διαθέτει ομάδα προσανατολισμού Εφαρμοσμένων Τεχνών. Διόλου αμελητέο και ότι ο εργαστηριακός εξοπλισμός του Τομέα υφίσταται και μπορεί να υποστηρίξει, πλήρως και αδαπάνως, την προτεινόμενη ομάδα Προσανατολισμού.

Στην συνέχεια ο κ. Πρόεδρος ανέγνωσε στο συμβούλιο το ανωτέρω έγγραφο του 1ου ΕΠΑΛ, όπως επίσης και το υπ αριθμόν πρωτ. 21.310/14-2-2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, απευθυνόμενο προς τις Περιφερειακές Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία ζητείται να αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους, μετά από γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων για τις προσθήκες νέων ομάδων προσανατολισμού.

Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος πρότεινε στο σώμα να γνωμοδοτήσει θετικά επί της πρότασης  ΕΠΑΛ Τήνου για προσθήκη ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων κατ του 1ου εξαίρεσιν (έχει καταργηθεί) του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω εισήγηση του Προέδρου, το άνω υπ αριθμόν πρωτ. 179/2014 έγγραφο του 1ου  ΕΠΑΛ Τήνου, τις σχετικές διατάξεις και την σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Γνωμοδοτεί θετικά επί της πρότασης του 1ου ΕΠΑΛ Τήνου για προσθήκη ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων κατ εξαίρεσιν του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, για το Σχολικό Έτος 2014 – 2015.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top