νεα κρητη totalfitness news

Οκτώ πρώην δήμαρχοι στο εδώλιο για τις χωματερές
Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν αύριο οχτώ δήμαρχοι και ένας αντιδήμαρχος για τις … χωματερές!
Πιο συγκεκριμένα κατηγορούμενοι για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος (παράβαση του νόμου 1650/86) είναι ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας Στέλιος Ρηνιού, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Νίκος Τσουκαλάς του Δήμου Ατταβύρου, Μανώλης Σαββής Δήμου Νότιας Ρόδου, Μανώλης Παλλάς Δήμου Λίνδου, Σάββας Διακοσταματίου Δήμου Αφάντου, Μιχάλης Κορδίνας Δήμου Πεταλούδων, Δημήτρης Κρητικός Δήμου Καμείρου, Στέργος Στάγκας Δήμου Ιαλυσού και Γιάννης Ιατρίδης Δήμου Καλλιθέας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλοι οι εμπλεκόμενοι αν και είχαν νομική υποχρέωση να μεριμνήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν διαχειρίστηκαν τα στερεά απόβλητα της περιοχής τους, με τρόπο ώστε να μη δημιουργούνται κίνδυνοι για την υγεία και το περιβάλλον και να προκαλείται υποβάθμιση στο φυσικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό των στερών αποβλήτων, την εφαρμογή μεθόδων για την ανακύκλωση και επεξεργασία τους, αλλά απεναντίας, επέτρεψαν τη χρήση χωματερής δηλαδή ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Νότια Ρόδο, στο Τοπικό Διαμέρισμα Σαλάκου, στο Δήμο Αρχαγγέλου καθώς και στο Δήμο Αφάντου, χωρίς τα απορρίμματα να διαχωρίζονται ανά κατηγορίες όπως προβλέπει η σχετική οδηγία της ΕΟΚ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα απόβλητα να εισρέουν στο έδαφος, τα δε πλαστικά και χάρτινα να απορρίπτονται μαζί με τα λοιπά απορρίμματα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης πυρκαγιάς στη γύρω περιοχή και να διασκορπίζονται τα απορρίμματα στο περιβάλλον, δημιουργώντας κίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.

Επίσης οι ίδιοι κατηγορούνται ότι δεν φρόντισαν την απαγόρευση εισόδου στους μη έχοντες δικαίωμα να βρίσκονται εκεί, ούτε και έλαβαν κατάλληλα μέτρα για το σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα να εισέρχονται πολίτες στις χωματερές αυτές να ρίχνουν τα σκουπίδια τους, μη διαχωρισμένα και επικίνδυνα λόγω των ουσιών που περιείχαν.

Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο κ. Βασίλης Καταβενάκης.
http://www.briefingnews.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top