νεα κρητη totalfitness news

Η Μέρκελ μπλοκάρει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα -Οχι πριν από τις Ευρ
«Μπλόκο» στο σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα βάζει η Ανγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Spiegel, η Καγκελάριος διαφωνεί με νέο πακέτο βοήθειας πριν από τις Ευρωεκλογές, φοβούμενη τις
αντιδράσεις των Γερμανών ψηφοφόρων και τη στροφή τους προς το ευρωσκεπτικιστικό AfD.

Οπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η Μέρκελ έχει ήδη ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε ένα νέο πακέτο βοήθειας. Αντίθετα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήθελε να στείλει ένα «μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και να καταστήσει σαφές πως η Αθήνα μπορούσε να περιμένει περαιτέρω υποστήριξη μετά τις εκλογές», σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο αναφέρει ως κίνητρο του Σόιμπλε το φόβο να εξασφαλίσουν ισχυρά ποσοστά στις εκλογές Μαΐου τα «ριζοσπαστικά κόμματα» στην Ελλάδα, αν δεν υπάρχει η προοπτική περαιτέρω υποστήριξης.

«Σε τέτοια περίπτωση, αρκετοί παρατηρητές θεωρούν πιθανό το τέλος της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα», γράφει το περιοδικό, κάτι που «ο Σόιμπλε ανησυχεί πως θα αναζωπυρώσει εκ νέου την κρίση στην Ευρωζώνη». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών διαφωνούν για την κρίση στο ευρώ, σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο επισημαίνει πως η Μέρκελ είχε επιδιώξει εμπλοκή του ΔΝΤ στην αντιμετώπισή της ενώ ο Σόιμπλε επέμεινε σε αμιγώς ευρωπαϊκή λύση.
Φωτογραφία: Eurokinissi


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top