νεα κρητη totalfitness news

Πόσο μειώνονται όλα τα πρόστιμα: τι θα ισχύσει για ΦΠΑ, αποδείξεις
Πόσο μειώνονται όλα τα πρόστιμα που εξόντωσαν τους μικρομεσαίους; Τι θα ισχύσει με ΦΠΑ και αποδείξεις;


Σε μία εκ βάθρων αλλαγή των αδικιών που προέκυψαν από τα πρόσφατα κατεπείγοντα φορολογικά και οικονομικά νομοσχέδια προχωρά η κυβέρνηση, θέλοντας να αποκαταστήσει τις ανισότητες και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που θα έθεταν στους μικρομεσσαίους οι εξοντωτικές ρυθμίσεις σχετικά με την επιβολή προστίμων.
Το «λίφτινγκ» στις διατάξεις των ψηφισμένων νομοσχεδίων πραγματοποιείται μετά τις εντολές που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.
Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται σοβαρά η μείωση κατά 50% του προστίμου των 1.000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, καθώς επίσης και η μείωση κατά 50% και στη μη έκδοση αποδείξεων. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις μειώσεις των προστίμων ίσως γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα συμπεριλαμβάνουν αλλαγές στον χρόνο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων από τους αγρότες και ενδεχομένως η αύξηση των ορίων τήρησης των βιβλίων. Ενα από τα θέματα που απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη ήταν και ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα. Ηδη σύμβουλοι του υπουργού Οικονομικών έχουν ξεκινήσει αλλαγές για τον φόρο υπεραξίας, μετά τη διαπίστωση ότι είναι ανεφάρμοστος.
Τέλος, στελέχη του οικονομικού επιτελείου κάνουν λόγο για γενναία μείωση των προστίμων σε ό,τι αφορά την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων, καθώς και για τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Ωστόσο αποκλείουν οποιαδήποτε μείωση που αφορά στη μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων.


Πηγή: http://www.fimes.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top