νεα κρητη totalfitness news

Παγκόσμια εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής από τον ΟΗΕ

Σύνοδος κορυφής με θέμα την κλιματική αλλαγή θα διοργανωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με την παρουσία του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης και νυν ειδικού
απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή, Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ότι "το 2014 πρέπει να μετατρέψουμε τη μεγαλύτερη συλλογική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, την κλιματική αλλαγή, στη μεγαλύτερη ευκαιρία για κοινή πρόοδο προς ένα βιώσιμο μέλλον. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε περισσότερο. Οι ελπίδες μας για εξάλειψη της φτώχειας, την επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας μέχρι το 2015 και η εφαρμογή της φιλόδοξης ατζέντας ανάπτυξης πέρα από το 2015, στηρίζεται στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης τώρα. Το κόστος της αδράνειας θα αυξηθεί".
Στη συνέχεια, ο γγ του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην απόφασή του να διορίσει τον κ. Μπλούμπεργκ στη θέση του ειδικού απεσταλμένου για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή, υπογραμμίζοντας ότι μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη είναι "πολύ ευάλωτες" στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και έφερε ως παράδειγμα την καταιγίδα Σάντι.
Από την πλευρά του, Ο 72χρονος δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ θα συνεισφέρει σημαντικά στις συνομιλίες που θα έχει με τους δημάρχους μεγάλων πόλεων ώστε να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς είναι πρόεδρος του "C40 Cities Climate Leadership GROUP", ενός ομίλου στο οποίο συμμετέχουν οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όλου του κόσμου και έχει ως στόχο να προωθήσει την οικολογική συνείδηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.
http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top