νεα κρητη totalfitness news





Τρόικα: Συνολική συμφωνία για όλα ή καμία συμφωνία«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για κανένα θέμα εάν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία για τα πάντα», ξεκαθάρισαν στο news.gr κύκλοι της τρόικας, όταν ερωτήθηκαν για το εάν έχει γεφυρωθεί το χάσμα με την ελληνική κυβέρνηση για το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Χθεσινό δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως η Ελλάδα και η τρόικα έχουν σε μεγάλο βαθμό λύσει το θέμα του πιθανού δημοσιονομικού κενού του 2014, λόγω του ισχυρού πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013.
Απαντώντας σε ερώτηση του news.gr, κύκλοι της τρόικας υποβάθμισαν τις δηλώσεις των πηγών, που επικαλούνταν το δημοσίευμα, λέγοντας πως είναι πρόωρο να χαρακτηρισθεί συμφωνία η πρόοδος που έχει καταγραφεί. Οι ίδιοι άφηναν να εννοηθεί πως δεν έχουν προσδιορισθεί τα μέτρα, που θα καλύψουν το κενό και θα οδηγήσουν τον Προϋπολογισμό 2014 σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.
«Αν υπήρχε συμφωνία θα ανακοινώναμε την επιστροφή μας στην Αθήνα», ανέφερε δεικτικά στέλεχος του Ευρωσυστήματος.
Πάντως, όλα δείχνουν πως ο Κυβερνητικός στόχος για επίτευξη συμφωνίας με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ μέχρι το Eurogroup της 17ης Φεβρουάριου ενδέχεται να χαθεί και πλέον οι αποφάσεις να μετατεθούν για το Eurogroup της 10ης Μαρτίου. Μια τέτοια εξέλιξη γεννά προβληματισμό για το το πότε τελικά θα εκταμιευθούν οι δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ και τι θα γίνει με την εκκρεμούσα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ειδικά με την υπόθεση της Eurobank.
Τέλος, σημαντική κρίνεται και η αυριανή επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στην Φρανκφούρτη και οι επαφές που θα έχει με την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας. Η ελληνική πλευρά αναζητά συμμαχίες τόσο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όσο και για το ζήτημα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού στο οποίο οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης έχουν λόγο, καθώς διακρατούν μέρος του ελληνικού χρέους.

http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top