νεα κρητη totalfitness news

Τέλος στις μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις βάζει το ΥΠΕΚΑ

Προς κατάργηση οδεύουν οι μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα πρέπει να εκπονούνται σε έργα κατηγορίας «Β», με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη να έχει προγραμματίσει την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ηδη, ο Γιάννης Μανιάτης έχει υπογράψει αρκετές υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαλλάσσονται από την υποχρέωση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κτιριακές εγκαταστάσεις ως 20.000 τ.μ., εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα καταστημάτων, υπεραγορές, πολυκαταστήματα ως 5.000 τ.μ., μουσεία, εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου όπως κρεαταγορές, ιχθυαγορές, λαχαναγορές ως 10.000 τ.μ., γήπεδα, κτηνοτροφικές μονάδες και πρατήρια καυσίμων, αναφέρει το Βήμα.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τέτοιου είδους έργα έχουν μόνο τοπικές και ασήμαντες επιπτώσεις στο περιβάλλον και η κατάργηση των μελετών αξιολογείται ως κίνηση προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Οι μελέτης, θα αντικατασταθούν από μια αίτηση και ένα έντυπο με τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις το οποίο θα συμπληρώνει ο φορέας του έργου ο οποίος θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την τήρηση των δεσμεύσεων αυτών.
φωτογραφία: fosphotos.com


Πηγή: Τέλος στις μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις βάζει το ΥΠΕΚΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/126958#ixzz2iMmswQRW


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top