νεα κρητη totalfitness news

Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ απέτυχε παταγωδώς στην περίπτωση της Ελλάδας
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε παταγωδώς έξω στην περίπτωση της Ελλάδας». Ξεκάθαρος και σκληρός στην κριτική του εμφανίστηκε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος μιλώντας στην κυριακάτικη πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε πως το Ταμείο βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες.

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε πως είναι πια κατανοητό σε όλους,ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική του ΔΝΤ είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια.
«Αισθάνονται άβολα γι΄αυτό» τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στον διεθνή οργανισμό και εξήγησε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντας το 28%, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Ταμείου κατά τις οποίες, δεν θα ξεπερνούσε το 14%.

Πρόσθεσε ακόμη πως η στάση που ακολουθούν στις εκάστοτε διαπραγματεύσεις είναι προσυνεννοημένη και πως κάθε φορά ένας κάνει τον «καλό» και ο άλλο τον «κακό».

«Αυτή τη φορά είναι η σειρά του ΔΝΤ να κάνει τον καλό» είπε με νόημε ο κ. Ρουμελιώτης.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top