νεα κρητη totalfitness news

nosokomeio
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε προ ημερών (στις 7 Οκτωβρίου) τον δεύτερο κύκλο διοικητών και αναπληρωτών διοικητικών σε Νοσοκομεία της χώρας (ο πρώτος είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο).
Μέσα σε αυτά – και πάλι –δε συμπεριλαμβάνονται ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου - Νάξου.
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό. Τα δύο Νοσοκομεία έχουν μείνει χωρίς διοίκηση από τον περασμένο Μάρτιο, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Τσιργή και έκτοτε παραμένουν «ακέφαλα» με χαρακτηριστική αδυναμία του υπουργείου Υγείας να ορίσει νέο διοικητή και αναπληρωτή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι πρωτοφανής η απροθυμία που παρουσιάζεται για την ανάληψη της θέσης του διοικητή. Όσες προσπάθειες έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εξεύρεση προσώπου που θα αναλάβει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου, έπεσαν στο κενό.
Έχουν γίνει προτάσεις σε ανθρώπους που κατέθεσαν βιογραφικό και έθεσαν στη διάθεση του υπουργείο τον εαυτό τους για να καλύψουν θέσεις διοικητών σε μονάδες Υγείας ανά την Ελλάδα, ωστόσο κανείς δε δέχεται να έρθει στην Σύρο και να αναλάβει καθήκοντα. Προτάσεις έγιναν και σε ανθρώπους που δεν έχουν καταθέσει βιογραφικό αλλά έχουν προηγούμενη εμπειρία στη διοίκηση μονάδων Υγείας και πάλι όμως, κανείς δε δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει το Νοσοκομείο Σύρου.
Αυτό συνέβη διότι στο Νοσοκομείο Σύρου υπάγεται διοικητά σχεδόν το σύνολο των μονάδων Υγείας των Κυκλάδων, όπου παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα και κανείς δε θέλει να παραλάβει μια ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει στα χέρια του. Συν του ότι οι μισθοί των διοικητών έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μόνο κάποια πρόσωπα που με κυκλαδίτικη εντοπιότητα, τα οποία όμως είτε δεν κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα, είτε δεν είναι πολιτικά αρεστά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.  
Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχουμε φτάσει στον Οκτώβριο. Το Νοσοκομείο Σύρου είναι «ακέφαλο» εδώ και 7 μήνες, το σύστημα Υγείας του νομού τελεί υπό διάλυση και δε φαίνεται στον ορίζοντα η παραμικρή ακτίνα αισιοδοξίας ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές.  
Υπενθυμίζεται ότι χρέη διοικητή ασκεί ο δ/ντης ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σύρου Μιχάλης Ζόρπας. 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top