Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου στο Pasta Party του
4ου Tinos Running Experience Vodafone 2017
Η διοργάνωση του 4ου TINOS RUNNING EXPERIENCE VODAFONE 2017 έχει μπει
στην τελική ευθεία, αφού απομένουν πια δύο εβδομάδες για το τριήμερο της αθλητικής γιορτής
του νησιού μας στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2017.
Όπως όλοι γνωρίζετε, είναι καθιερωμένο το βράδυ της παραμονής των αγώνων, ημέρα
Παρασκευή, να διοργανώνεται το Pasta Party (δείπνο με ζυμαρικά) για τους αθλητές που θα
αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και των ΤINOS FUN RUN 10 χλμ.
& 5 χλμ. καθώς και για τους συνοδούς τους.
Το Pasta Party κάθε χρόνο γίνεται και σε ένα διαφορετικό χωριό της Τήνου. Οι
εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των
γυναικών μαγειρεύουν με τηνιακά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις
ανάγκες των αθλητών, προσφέρουν άφθονο ντόπιο κρασί και ρακί και ζωντανή νησιώτικη μουσική,
δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα χωριά, τη
γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.
Το Pasta Party το 2014 έγινε στο χωριό Στενή, το 2015 στο χωριό Αγάπη και το 2016 στο
χωριό Κώμη. Το 2017 θα γίνει στο χωριό Φαλατάδος από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φαλαταδιανών
και από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κακιάς Σκάλας Φαλατάδου Τήνου.
Φέτος έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να δημιουργήσει συνταγές ειδικά για το Pasta
Party του 4ου TINOS RUNNING EXPERIENCE VODAFONE 2017 ο πολύ γνωστός chef
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Η πρώτη επαφή με τον κ. Παπανδρέου έγινε στην ERGO MARATHON EXPO 2016, όταν
επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για
το TINOS RUNNING EXPERIENCE. Στη συνέχεια δήλωσε συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο και η
σχέση φιλίας και αγάπης για την Τήνο άρχισε και εκδηλώθηκε με πολύ δημιουργικό τρόπο.
Ο κ. Παπανδρέου δημιούργησε τέσσερις καταπληκτικές σάλτσες για τα ζυμαρικά των
αθλητών, βασιζόμενες σε παραδοσιακά προϊόντα και δίνοντας σε αυτές τοπωνύμια της περιοχής
του Φαλατάδου, όπου και γίνεται η εκδήλωση. Ο αγαπημένος chef χρησιμοποίησε για τις συνταγές
του λουκάνικο και λούζα, παλαιωμένη γραβιέρα και κοπανιστή, αγκινάρες και λιαστές τομάτες,
κάπαρη και κρίταμο, ρίγανη και θυμάρι και τις ονόμασε ‘’Κόκκινη σάλτσα Καλαθάς’’, ‘’Κόκκινη
σάλτσα Σκλερ’’, ‘’Λευκή σάλτσα Πετριάδος’’ και ‘’Κόκκινη σάλτσα Γρανιτένιοι Βράχοι’’. Στη
συνέχεια τις φωτογράφησε επαγγελματικά και μας τις διέθεσε για οποιαδήποτε χρήση.
Στο Pasta Party ο ίδιος θα τις παρουσιάσει και θα εξηγήσει γιατί ονόμασε έτσι τις σάλτσες
του και γιατί χρησιμοποίησε για την κάθε σάλτσα τα συγκεκριμένα παραδοσιακά προϊόντα.
Μετά το πέρας του 4ου TINOS RUNNING EXPERIENCE VODAFONE 2017, οι συνταγές
θα είναι στη διάθεση κάθε επαγγελματία που θα ήθελε να τις χρησιμοποιήσει.
Το Pasta Party του TINOS RUNNING EXPERIENCE έχει προαχθεί σε ένα party
γνωριμίας ενός ειδικού κοινού με τα χωριά, τη γαστρονομία, αλλά κυρίως τη φιλοξενία του νησιού
μας.
Και έπεται συνέχεια . . .
Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου