νεα κρητη totalfitness news



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
 Για τους κ.κ. Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Θέμα: Γραφείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή της κας Οικονόμου Νίκης, πολιτικού μηχανικού σχετικά με το Γραφείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Επαρχίας Θήρας ( Π.Δ 110/2001)
Επισυνάπτεται η επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 24.10.2013

Ο καταθέτων Βουλευτής
Νικόλαος Συρμαλένιος
  
Της Οικονόμου Νίκης, πολιτικού μηχανικού
Κατοίκου Οίας, ν. Θήρας.
Δημότη Δ. Θήρας.
Οία Θήρας, 84702
Θήρα, 11-10-2013
Απορίας άξιο, πώς ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνθηκε , επί 10 έτη (2003-2013), από το ενοίκιο του Γραφείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπ. Αιγαίου και της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου, Επαρχίας Θήρας ( ΠΔ 110/2001).Το Γραφείο αυτό , το οποίο φέρει στην είσοδό του την ταμπέλλα «Γενική Γραμματεία Αιγαίου, Γραφείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ουδέποτε στελεχώθηκε και ουδέποτε λειτούργησε αυτοδύναμα, ως δημόσια υπηρεσία, παρά μόνο για να στεγάσει το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) Θήρας. Το ΣΧΟΠ Επαρχίας Θήρας, σύμφωνα πάντα με το ΠΔ.110/01, άρθρα 6,7 και ΠΔ 125/ 03 ,ως συμβούλιο, συνεδρίαζε ανά χρονικά διαστήματα ενός έως τριών μηνών, από 2001-2013, και αυτή του η περιοδική λειτουργία, αντικαθιστούσε την ουδέποτε πραγματοποιηθείσα στελέχωση του Γραφείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Διότι, σύμφωνα με το ΠΔ 110/01 , τα τριμελή ΣΧΟΠ Επαρχιών Αιγαίου , ιδρύθηκαν και λειτούργησαν διαζευκτικά ως προς τη στελέχωση και καθημερινή λειτουργία των Γραφείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.
Απορίας άξιο επίσης είναι πώς ο χώρος του παραπάνω Γραφείου, εξακολουθεί και σήμερα, χωρίς να στεγάζει κάποια δημόσια υπηρεσία ,να διατηρείται και να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό , αφού ακόμα και οι αρμοδιότητες αρχιτεκτονικού ελέγχου του ΣΧΟΠ Θήρας, εκχωρήθηκαν με το Ν. 4030/11 , Ν. 4067/12 και την Εγκύκλιο 1 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Σ.Α), Περιφερειακής Ενότητας Θήρας. Πράγματι, το ΣΧΟΠ Θήρας, είναι ανενεργό από τις αρχές του έτους 2013 ,ενώ οι συνεδριάσεις του Σ.Α. , πραγματοποιούνται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, πρώην Επαρχείο Θήρας.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top