νεα κρητη totalfitness news

“Μπαλάκι” οι ευθύνες για την οικονομική “τρύπα”. Δεν αναφέρει καμία ανακοίνωση το χρηματικό ποσόν.

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγών Πλοίων) και το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου – Τήνου με “φόντο” το οικονομικό κενό που έχει παρατηρηθεί από τη μη είσπραξη των απαραίτητων χρηματικών ποσών που αφορούν στα λιμενικά τέλη. 

Οι πρόεδροι των δύο Φορέων ανταλλάσσουν “πυρά” μέσω ανακοινώσεων που εξέδωσαν, με τον πρόεδρο της ΣΕΕΝ, Μιχάλη Σακέλλη, να εντοπίζει το λάθος στις παραλείψεις του Λιμενικού Ταμείου και να υποστηρίζει ότι τα λιμενικά τέλη κάθε άλλο παρά ανταποδοτικό χαρακτήρα έχουν και τον δεύτερο, να “φωτογραφίζει” το Λιμεναρχείο Άνδρου ως υπαίτιο του προβλήματος. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σε καμία εκ των δύο ανακοινώσεων δεν αναφέρεται ούτε κατά προσέγγιση το ποσόν - τρύπα. 

ΣΕΕΝ: “Παραλείψεις και λάθη αποκλειστικά του Λιμενικού Ταμείου” 

“Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγών Πλοίων καταδικάζει τη συνεχιζόμενη αναλγησία του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου – Τήνου, το οποίο δια τρόπο παράνομο και καταχρηστικό αξιώνει από ακτοπλοϊκές εταιρείες που προσόρμιζαν στα λιμάνια αρμοδιότητάς του να καλύψουν οικονομική “τρύπα” εννέα ετών λόγω δικού του λάθους”, τονίζει αρχικά στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, λέγοντας ταυτόχρονα ότι, “Παρά τις διαμαρτυρίες του Συνδέσμου μας (ΣΕΕΝ) αλλά και μεμονωμένων εταιριών, το Λιμενικό Ταμείο, εξακολουθεί να διεκδικεί την κάλυψη των δικών του –κατά δήλωσή του- λαθών στον υπολογισμό είσπραξης λιμενικών τελών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, επιβαρύνοντάς της, με ένα υπέρογκο κόστος”. 

Μάλιστα ο πρόεδρος σημειώνει πως στην περίπτωση “που τυχόν υφίσταται σφάλμα κατά τον υπολογισμό των τελών προσόρμισης, τούτο αποτελεί αποκλειστική παράλειψη του Λιμενικού Ταμείου και δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των χρηστών του λιμένα, οι οποίοι δεδομένου ότι η εν λόγω πρακτική είχε ακολουθηθεί ανελλιπώς από το 2004 χωρίς ποτέ την παραμικρή επιφύλαξη, αιφνιδίως πληροφορούνται τώρα, ότι, δήθεν οφείλουν πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ καλόπιστα θεωρούσαν ότι καμία περαιτέρω υποχρέωση είχαν”. 

Ζητούν παρέμβαση του Γ.Γ. του ΥΝΑ 

Στο περιεχόμενο της ίδιας ανακοίνωσης, ο ΣΕΕΝ, ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου “Γενικού Γραμματέα Λιμένων του ΥΝΑ” προκειμένου “να παρέμβει για την εξωδικαστική διευθέτηση του ζητήματος, έτσι ώστε να μην πληγούν περαιτέρω οι ήδη πληγείσες αρχές της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη διοίκηση. Ιδιαίτερα, τη δεδομένη χρονική περίοδο που η ακτοπλοϊκή δραστηριότητα βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια”. 

Επιπλέον, ο κ. Σακέλλης, αναφέρει πως “Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι τα Λιμενικά Τέλη τα οποία επιβαρύνουν αποκλειστικά τους επιβάτες δεν επενδύονται προς όφελός τους σε κανένα νησιωτικό λιμάνι της χώρας, άρα δεν είναι ανταποδοτικά και κακώς εισπράττονται. Πιστεύουμε ότι ο ΥΝΑ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κατάργησή τους, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα και την άμεση μείωση των τιμών των εισιτηρίων''. 

ΜΕΣΟΤΙΤΛΟΣ: “Ευθύνη το Λιμεναρχείο Άνδρου” 

Με τη σειρά του, στην απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου – Τήνου, σημείωσε εξ αρχής πως “Θεωρώ ότι η ανακοίνωση της ΣΕΕΝ σκόπιμα ή όχι, περιέχει πολλές ανακρίβειες. Καταρχήν δεν πρόκειται για δύο Λιμενικά Ταμεία αλλά για ένα, αυτό της Τήνου – Άνδρου”, ξεκαθαρίζοντας πως “Ο υπολογισμός των λιμενικών τελών και η βεβαίωση τους είναι αρμοδιότητα των Λιμενικών Αρχών και όχι του Λιμενικού Ταμείου”. 

Μάλιστα ακολούθως, διασαφηνίζεται πως “Το λάθος υπολογισμού από το 2004 μέχρι το 2012 ήταν και είναι ευθύνη του Λιμεναρχείου Άνδρου που χρέωνε το μισό των οφειλομένων τελών, ενώ το Λιμεναρχείο Τήνου δεν έκανε το ίδιο λάθος” ενώ τονίζεται ότι “Είναι απορίας άξιον, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, οι λογιστές των ναυτιλιακών εταιρειών δεν είχαν επισημάνει την διαφορετική χρέωση στα δύο λιμάνια Τήνου και Γαυρίου”. Προσθέτοντας τη δική του εκδοχή, ο πρόεδρος ισχυρίστηκε πως, “Η απάντηση είναι αυτονόητη. Έκαναν την πάπια γιατί τους συνέφερε. Η για να το πούμε αλλιώς, γιατί αν θεωρούσαν τον υπολογισμό του Λιμεναρχείου Άνδρου σωστό δεν αντιδρούσαν στη διπλή χρέωση του Λιμεναρχείου Τήνου; Όσο για τις λαϊκίστικες δικαιολογίες της ΣΕΕΝ απαξιώ να απαντήσω γιατί στερούνται σοβαρότητας” καταλήγει ο ίδιος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top