νεα κρητη totalfitness news

Τον τελευταίο καιρό οι ιδιοκτήτες σκαφών κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Και βέβαια δεν μιλάμε για εκείνους που έχουν τα Μέγκα Γιωτς και τα 12μετρα φουσκωτά με τις 300αρες μηχανές.
Μιλάμε για εκείνους που έχουν βαρκάκια και χαλαρώνουν από τη λαίλαπα των φόρων ψαρεύοντας όποτε τους δίνεται η δυνατότητα.
Τι λέει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Κι εδώ χωρίς να υπάρχει διάθεση «χαϊδέματος» του Μ. Βαρβιτσιώτη, απλά ο άνθρωπος ως «σκαφάτος» φαίνεται να γνωρίζει.

Η πρόταση είναι να φορολογούνται τα σκάφη μ ένα μικρό τέλος από τα 6 μέτρα και πάνω και περισσότερο από τα 12 και πάνω, κι όσο πάει ν ανεβαίνει. Αν και οι προτάσεις που έχει στο γραφείο του, είναι να φορολογείται η μηχανή, η ιπποδύναμη κι όχι το μέτρο. Κι όλα αυτά στη λογική ότι ως μια χώρα με θάλασσα παντού θα πρέπει να κερδίζουμε κόσμο κι όχι να διώχνουμε!

Το υπουργείο οικονομικών σκέφτεται λοιπόν να φορολογήσει από το πρώτο μέτρο! Και μάλιστα πολύ περισσότερο από αυτό που προτείνει ο Βαρβιτσιώτης.

Είναι φανερό πως η λογική του οικονομικού επιτελείου είναι η ίδια που ακολουθείται στην υπόλοιπη κοινωνία και τα αγαθά της(βλέπε σπίτια – αυτοκίνητα) με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αν ο φουκαράς που έχει ένα βαρκάκι φορολογηθεί, ας σκεφτεί κάποιος πόσοι θα μείνουν σ αυτή την χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα να αρμενίζουν.

Μάλλον οι μεγαλοκαρχαρίες, που θα φιλοξενούν στα κότερά τους τους υπουργούς που διέλυσαν ότι έχει απομείνει!


portcity.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top