νεα κρητη totalfitness news


Τις τελευταίες μέρες πολλά πανηγύρια  τελέστηκαν στο χωριό μας, αυτό οφείλετε γιατί τα περισσότερα εορτάζουν αυτές τις μέρες. Τελευταίο πανηγύρι για αυτό το διάστημα, του Αγίου Μιχαήλ στην περιοχή "Ασώματος" λίγο έξω από το χωριό.
Το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του πλέον και όλοι σιγά σιγά αρχίζουν και κατεβάζουν τα χειμωνιάτικα αλλά και επηρεάζει και τις μετακινήσεις και έτσι δεν ήρθαν πολλοί.
Έτσι λοιπόν χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 εόρτασε το εξωκλήσι στον Άγιο Μιχαήλ στο χωριό. Πολύ παλιό εξωκλήσι όπως μας αναφέρει ο π. Μάρκος Φώσκολος στο βιβλίο που έκδωσε για την ενορία του Σμαρδακίτου και μεταξύ άλλων αναφέρει : 

"Το ε­ξωκ­κλή­σι του Αγ. Μι­χα­ήλ στο χω­ριό α­να­φέ­ρε­ται μιας ε­ξαρ­χής ως ι­διω­τι­κό. Βρί­σκε­ται κο­ντά στην εί­σο­δο του χω­ριού, κτι­σμέ­νο μέ­σα σε ιδιω­τι­κό κτή­μα. Η πρώ­τη φο­ρά που το συ­να­ντού­με στα έγ­γρα­φα, εί­ναι το 1642, στην Έκ­θε­ση του ε­πι­σκό­που Νικ. Ρή­γου προς τη Ρώ­μη. Ε­κεί, ε­κτός α­πό την ύ­παρ­ξη της εκ­κλη­σί­ας, ο ε­πί­σκο­πος μας πλη­ρο­φο­ρεί πως τα ει­σο­δή­μα­τά της α­νέρ­χο­νται σε 6 ρε­ά­λια το χρό­νο."


Στο πανηγύρι παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, ενορίτες του Σμαρδακίτου, αλλά και φιλέορτοι  από την Χώρα τον Άγιο Ρωμανό, τον Ταραμπάδο και τα Κιώνια. Την θεία λειτουργία την τέλεσε ο λειτουργός της ενορίας μας, π. Μάρκος Φώσκολος όπου εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν αλλά  συμπλήρωσε κατά ένα τρόπο θα λέγαμε,  το χθεσινό κήρυγμά του οπότε και ολοκληρώθηκε, σχετικά με τον Αρχάγγελο Μιιχαήλ και τους Αγγέλους που βρίσκονται στους ουρανούς.

Οι οικογένειες  Ιωάννη και Μάριου Κρητικού  φίλεψαν τους παρόντες ευλαβείς του Αγίου Μιχαήλ. Χρόνια Πολλά σε Όλους που παρευρέθηκαν στην γιορτή  και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε και πάλι. 

Επιμέλεια κειμένου και φωτογραφιών Μάριος Φώσκολος 
Διαβάστε περισσότερα εδώ.













Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top