νεα κρητη totalfitness news

tourismos parousiash 1
«Συγκοινωνούντα δοχεία» αποτελούν για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός, δύο τομείς στους οποίους θα δοθεί ακόμη περισσότερη έμφαση το 2014, όπως έγινε γνωστό στη σημερινή εκδήλωση
παρουσίασης του προγραμματισμού των φετινών δράσεων τουριστικής προβολής των νησιών και στην παρουσίαση του «2014 Έτος Πολιτισμού για την ΠΝΑ».
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού και το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και στόχος της ήταν η ενημέρωση και η συνεργασία για τον καλύτερο συντονισμό των τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων. Σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του συνόλου των τουριστικών και πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της Σύρου.
Τις δράσεις στον τομέα του τουρισμού παρουσίασε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία μίλησε για έναν «μεγαλόπνοο προγραμματισμό», χωρίς να παραλείψει να τονίσει και το τρίπτυχο «συνεργασίες-συνέργειες-συντονισμός». Σύμφωνα με την κ. Φτακλάκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό το να υπάρξειδιαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, με το κάθε νησί να αποκτά τη δική του ταυτότητα και να αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
tourismos parousiash 2
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης, η νέα τάση είναι ο «βιωματικός τουρισμός», ενώ όραμα της Περιφέρειας είναι να υπάρξειδιασύνδεση του τουρισμού με τον πλούσιο πολιτισμό του Νοτίου Αιγαίου. Βάσει αυτού του οράματος, το «2014 Έτος Πολιτισμού για την ΠΝΑ» (για το οποίο μίλησε αναλυτικά η κ. Φτακλάκη) θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία του brand των νησιών.
Το πρόγραμμα των πλούσιων πολιτιστικών δράσεων για το 2014, αλλά κι έναν εξίσου πλούσιο απολογισμό της περασμένης χρονιάς παρουσίασαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος – υπεύθυνος Πολιτισμού Δημήτρης Γρυπάρης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Τάσος Αναστασίου.

Ως «τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης την Ελευθερία Φτακλάκη, στην έναρξη της εκδήλωσης. Από την πλευρά της, η κ. Φτακλάκη τόνισε ότι το έργο που έχει παραχθεί στον τομέα του τουρισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, αποδίδοντας τα εύσημα σε όλους τους συνεργάτες της, τους οποίους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

πηγή: naxosnow.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top