νεα κρητη totalfitness news


Εμφύτευμα με κάρυ κατά του καρκίνου του μαστού!

Ένα νέο επαναστατικό εμφύτευμα κατασκευασμένο από σκόνη κάρυ θα μπορούσε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού , σύμφωνα με μία νέα έρευνα. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Louisville στο Kentucky κατέδειξαν ότι η κουρκουμίνη , που δίνει το κίτρινο χρώμα στο μπαχαρικό κάρυ, συρρικνώνει τους όγκους έως και ένα τρίτο και επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα αναπαράγονται. 
Οι ερευνητές τοποθέτησαν μια ποσότητα 200 μγρ σε σκόνης κάρυ σε μικροκάψουλες τις οποίες εισήγαγαν στο σώμα μια ομάδας ποντικιών ενώ τάιζαν με κάρυ μια άλλη ομάδα πειραματόζωων. Μετά από 4 μήνες συνεχούς παρακολούθησης, φάνηκε ότι τα ποντίκια στα οποία είχαν εμφυτευτεί οι κάψουλες μειώθηκε το μέγεθος των όγκων και μειώθηκε ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων, ενώ στα ποντίκια που ακολουθούσαν μια δίαιτα με κάρυ δεν υπήρχε καμία εμφανής επίδραση. 
«Τα εμφυτεύματα είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του πολλαπλασιασμού των όγκων. Αλλά η διαιτητική κουρκουμίνη ήταν αναποτελεσματική», τόνισαν οι ερευνητές , προσθέτοντας ότι πρέπει να περάσει μια σημαντική ποσότητα κουρκουμίνης στο αίμα για να έχει κάποια θετική επίδραση κατά του καρκίνου, γεγονός που δεν επιτυγχάνεται μέσω της διατροφής. 
Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Prevention Research, το αρωματικό κάρυ θεωρείται ότι δρα αναστέλλοντας τις επιδράσεις των ορμονών που τροφοδοτούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού . Παράλληλα, άλλες ομάδες ερευνητών εξετάζουν κατά πόσο η έγχυση κουρκουμίνης σε όγκους θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού .

http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top