νεα κρητη totalfitness news

Δεν είναι αστείο, δεν είναι φούσκα. Είναι το επόμενο στάδιο της εκστρατείας του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ο Σύλλογος προτίθεται να...
διεκδικήσει πλέον τους παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά και δικαστικά προστατεύοντας την περιουσία τους.
Σήμερα εστάλησαν οι πρώτες εξώδικες επιστολές προς υποκαταστήματα των 4 συστημικών τραπεζών, τα οποία έχουν δανειοδοτήσει μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Στην συγκεκριμένη επιστολή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Περβανάς καλεί την τράπεζα να εξοφλήσει εντός 10 ημερών από την επίδοση της, το χρηματικό ποσό που προκύπτει από τον παράνομο τόκο. Στις συγκεκριμένες συμβάσεις παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου ΑΠ 430/2005, καταστρατηγώντας την κοινοτική οδηγία που ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με υπουργική απόφαση και επιβάλλει ο υπολογισμός του τόκου του δανείου του να γίνεται με βάση έτος 365/366 ημερών κι όχι 360 ημερών. Με αυτόν τον τρόπο, η τράπεζα αποκόμισε έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος της τάξης του 1,3889% όπως είναι υπολογισμένος ο λόγος αυτός, σύμφωνα με την ως άνω αναφερόμενη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ζητά λοιπόν, την εξόφληση των ποσών που παρακράτησε η τράπεζα εν γνώσει της και με δόλο από τον κάθε δανειολήπτη/πτρια που η δανειακή του σύμβαση περιλαμβάνει τον παραπάνω όρο.
«Οι τράπεζες παρανομούν μέσω διαφόρων παράνομων συμβατικών όρων αλλά το χειρότερο είναι η παραβίαση αυτής της απόφασης της ΕΕ που επικυρώθηκε και με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου», τονίζει ο Χαράλαμπος Περβανάς.

Danioliptes.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top