νεα κρητη totalfitness news

«Ας αφήσουμε τράπεζες να εξαφανιστούν»
«Αφήστε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν», υποστηρίζει η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) τραπεζών στην Ευρωζώνη, Ντανιέλ Νουί. Στην πρώτη της συνέντευξη από τότε που ανέλαβε, δήλωσε στους Financial Times ότι ορισμένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν μέλλον και θα πρέπει να τα αφήσουμε να πεθάνουν: «Πρέπει να αφήσουμε κάποιες να εξαφανιστούν με ελεγχόμενο τρόπο και δεν είναι αναγκαίο να τις συγχωνεύσουμε με άλλους οργανισμούς».

Η επικεφαλής του νέου οργάνου εποπτείας των μεγάλων τραπεζών τάχθηκε, επίσης, υπέρ της αλλαγής των κανόνων που αποδίδουν μηδενικό κίνδυνο στα κρατικά ομόλογα που διατηρούν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους: «Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήραμε από την τρέχουσα κρίση είναι πως δεν υπάρχει τοποθέτηση μηδενικού κινδύνου, άρα τώρα πρέπει να αντιδράσουμε». Αν και παραδέχθηκε ότι «ίσως η στιγμή να μην είναι κατάλληλη να αλλάζουμε τους κανόνες εν μέσω κρίσης», ζήτησε «να γίνουν περισσότερα και ορισμένες χώρες να εφαρμόσουν πιο αυστηρούς κανόνες».
Προς το παρόν, πάντως, η ΕΚΤ επιτρέπει στις τράπεζες να αποδίδουν μηδενικό κίνδυνο στα κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα αυτές να τοποθετούν όλο και περισσότερα κεφάλαια σε αυτά. Την περίοδο χρεοκοπίας της Lehman Brothers, προ πενταετίας, τα ομόλογα κρατών της Ευρωζώνης αντιστοιχούσαν περίπου στο 2% της αξίας των τραπεζικών χαρτοφυλακίων. Τον Ιούνιο του 2012 το ποσοστό είχε αυξηθεί στο 3,5% και στα τέλη του 2013 είχε φθάσει ήδη στο 4,3%.

http://www.imerisia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top