νεα κρητη totalfitness news

Ακίνητα: για ποιους ξεκινούν οι πλειστηριασμοί, ποιοι προστατεύονται
Την προστασία των ακινήτων από πλειστηριασμούς, εξασφαλίζει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για όσα νοικοκυριά έχουν καθαρό εισόδημα κάτω των 35.000 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους δεν ξεπερνά τις 270.000 ευρώ.

Το νέο καθεστώς για τους πλειστηριασμούς ακινήτων πρόκειται να ισχύσει για όλο το 2014, ενώ μετά την κατάργησή του, το 2015 πρόκειται ναι εισαχθεί ένα νέο σύστημα εξωδικαστικών συμβισβασμών μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών.
Με τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι δανειολήπτες μπορούν να γλιτώσουν από τους πλειστηριασμούς ακινήτων, καθώς έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν μηνιαία δόση ίση με το 10% του εισοδήματός τους, εάν οι ετήσιες αμοιβές τους είναι έως 15.000 ευρώ και 20% για εισοδήματα 20.000 ευρώ και άνω, ενώ οι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα ή με εισόδημα μόνο το επίδομα ανεργίας θα έχουν δυνατότητα μηδενικών καταβολών.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, οι τράπεζες θα δέχονται υπεύθυνες δηλώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top