νεα κρητη totalfitness news

«Ευγενικό άδειασμα» και από την Κομισιόν για το πλεόνασμα: Θετικές οι δηλώσεις τ

Το μέρος της Eurostat φαίνεται να παίρνει με εμφανή τρόπο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπρόσωπος της οποίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της στατιστικής αρχής ως θετικές για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι η συνέντευξη του Βάλτερ Ραντεμάχερ, είχε πιο θετικό τόνο από αυτόν που της αποδόθηκε.

Ο εκπρόσωπος εμφανίζεται ικανοποιημένος από την έως τώρα συνεργασία των υπηρεσιών της Eurostat και των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελλάδας, επισημαίνοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στη συλλογή στοιχείων.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν από τις γενικές τάσεις των πρώτων τριών τριμήνων του 2013, η Ελλάδα τείνει να επιτυγχάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι η Eurostat δεν μπορεί να σχολιάσει χωρίς τα στοιχεία και του τελευταίου τριμήνου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε, επίσης, ότι η Eurostat δημοσιοποιεί τα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα των χωρών-μελών, δύο φορές τον χρόνο.

Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο γίνεται η επικύρωσή τους.
Υπενθυμίζεται ότι δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα το Σάββατο όταν ο επικεφαλής της Eurostat αμφισβήτησε έντονα τα ελληνικά στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία «δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα».



Πηγή: | iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top