νεα κρητη totalfitness news



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18  Απριλίου 2109  η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ Τήνου.

Η εκδήλωση που έχει  γίνει  θεσμός τα τελευταία 8 χρόνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Παντανάσσης. Η  προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, και το ενδιαφέρον  για τους παραδοσιακούς σπόρους έντονο, αφού όλο και περισσότεροι καλλιεργητές  βλέπουν την ενασχόληση με τη γη με μια προσέγγιση περισσότερο οικολογική και αειφόρο.
Έγινε  παρουσίαση του έργου της ομάδας, που τη χρονιά αυτή υλοποίησε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: « Διάσωση και διάδοση παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών - Το έτος της Χαρουπιάς » , και μοιράστηκαν σε όλους φυλλάδια για τη σημασία διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών καθώς και για το πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους.




Το φετινό μας σχέδιο δράσης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

Τα 1000 περίπου σπορόφυτα από παραδοσιακούς σπόρους  που είχε ετοιμάσει η ομάδα στο θερμοκήπιο του συλλόγου "Οι φίλοι του Πρασίνου", μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους  με την παρότρυνση  να τα καλλιεργήσουν, να κρατήσουν  τους σπόρους και να συναντηθούμε ξανά  την επόμενη χρονιά!
Ταυτόχρονα και στα πλαίσια της συνεργασίας με τον σύλλογο "Οι φίλοι του πρασίνου" και στην κοινή προσπάθεια για τη διάδοση της καλλιέργειας της Χαρουπιάς, μοιράστηκαν δενδρύλλια Χαρουπιάς, σπόροι χαρουπιάς καθώς και φυλλάδιο με οδηγίες για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα φυτά από σπόρο.

 























Η Περιβαλλοντική  ομάδα του ΕΠΑΛ Τήνου ευχαριστεί θερμά το Λιμενικό Ταμείο Τήνου για την παραχώρηση του χώρου, τον Ευάγγελο Ψάρρο για την παροχή ενέργειας, όλους τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τα καλά τους λόγια, καθώς και την Εναλλακτική Κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ για την έμπνευση και την πρωτοπορία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης στον σύνδεσμο που ακολουθεί:


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top