νεα κρητη totalfitness news


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Νήσου Τήνου, του Αντιδημάρχου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Πολιτευτή των Κυκλάδων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.
Το Ιερό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών ανά τας οδούς της πόλεως Τήνου.
Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας «Παντανάσσης» τελέσθηκε δέηση και ανεγνώσθη ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις Αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Σεβ κ. Δωροθέου Β’.
Ευχαρίστησε επίσης για τη συμμετοχή και την εν γένει συμβολή τους, από την κατάνυξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου στην ένδοξη Ανάστασή Του, όλους όσους συνήργησαν διά την όσον ένεστιν τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και την ευπρέπεια των Ιερών Ναών.
Ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τους πλοιοκτήτες, τους πλοιάρχους και τα πληρώματα FAST FERRIES με το πλοίο Θεολόγος Π. και GOLDEN STAR FERRIES με το ταχύπλοο SUPPERUNNER τα οποία παρέμειναν ελλιμενισμένα στον λιμένα της Τήνου και απέδωσαν τιμές και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή του Πάσχα.
Επίσης ευχαρίστησε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς που κατέκλυσαν τους ιερούς Ναούς του νησιού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα.
Μετά το πέρας της τελετής τα λάβαρα εν πομπή επέστρεψαν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στις Ενορίες τους.
Στο τέλος διενεμήθησαν κόκκινα ωά και εικόνα της Αναστάσεως ως ευλογία.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top