νεα κρητη totalfitness news

Με μία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν  μαζί με τον Αρχιεπίσκοπό μας: ο
Ηγούμενος των εν Ελλάδι Πατέρων Ιησουϊτών π. Κλαύδιος, ο π. Δημήτριος Δαλέζιος, ο π. Σεβαστιανός Φρέρης τ.Ι και ο π. Μάρκος Βιδάλης του Κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθήνας, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιγνατίου στα Λουτρά Τήνου, ευχαριστήσαμε το Θεό για τα μεγαλεία που κάνει στην Εκκλησία μέσω της ιερατικής και μοναχικής ζωής του  αγαπητού π. Δημητρίου Δαλεζίου τ.Ι
Ο Αρχιεπίσκοπός μας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απευθύνθηκε στον π. Δημήτριο και του είπε:
Αγαπητέ  π. Δημήτριε για  εξήντα χρόνια δίνεις  καθημερινά, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, τη μαρτυρία  αγάπης σου προς την Ιερά Καρδία του Ιησού και την  Εκκλησία.
Αυτή η μαρτυρία  αγάπης εκδηλώνεται καθημερινά με την μεγάλη διαθεσιμότητα που σε διακρίνει  στο  να υπηρετείς  όπου σου ζητηθεί. Πάντοτε  βρίσκεσαι «επί ποδός», για να ανταποκριθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο στα ποιμαντικά καθήκοντα που σου έχουν ανατεθεί αλλά και όπου σου ζητηθεί.
Σ’ ευχαριστούμε, αγαπητέ π. Δημήτριε, για την εργασία που προσφέρεις στην τοπική μας Εκκλησία για την πρόθυμη συνεργασία που προσφέρεις στους ιερείς και σε μένα. Σήμερα όλοι οι εδώ παρόντες  παρακαλούμε τον Άγιο Ιγνάτιο  να ικετεύει το Θεό, ώστε Εκείνος  να σε διατηρεί  ακμαίο και δυνατό για να συνεχίσεις για πολλά ακόμα χρόνια, να μας  εποικοδομείς με τη δυναμικότητά σου και τη διαθεσιμότητά σου, η οποία μάλιστα ίσως χρειαστεί τις μέρες αυτές και πάλι να δοκιμαστεί, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι και πάλι θα επιβεβαιωθεί.
Ευχαριστώ όλους τους Πατέρες Ιησουίτες μέσω του εδώ παρόντος π. Κλαύδιου, Ηγουμένου των εν Ελλάδι Πατέρων Ιησουϊτών για την υπηρεσία που προσφέρουν στην τοπική μας Εκκλησία.
Θέλω μέσω των εδώ τριών ιερομονάχων να  παρακαλέσω όλα τα μοναχικά τάγματα να μην αφήσουν την τοπική μας Εκκλησία χωρίς  μοναχούς και μοναχές. Αυτή η έκκλησή μου δεν γίνεται για πρώτη φορά. Σήμερα την επαναλαμβάνω. Είναι δεδομένο ότι μία  τοπική Εκκλησία χωρίς την παρουσία των αφιερωμένων στο Θεού, μέσω της μοναχικής ζωής, είναι μία Εκκλησία ακρωτηριασμένη. Δηλαδή κάτι ουσιαστικό της λείπει.
Πιστεύω ότι γνωρίζετε, αδελφοί και αδελφές μου  ότι, όλοι  σχεδόν οι Ιερείς της τοπικής μας Εκκλησίας, και εγώ προσωπικά, υπήρξαμε  μαθητές  των Πατέρων Ιησουιτών. Αισθανόμαστε λοιπόν γι’ αυτούς αληθινή ευγνωμοσύνη, διότι με την ποικιλία των χαρισμάτων τους και το παράδειγμά τους, ο Κύριος μας προετοίμασε να υπηρετούμε σήμερα την  Εκκλησία Του. Τώρα τους παρακαλούμε να μην μας αφήσουν μόνους.
Πατέρα Δημήτριε όταν στο Μοναστήρι σου όπου είσαι μόνος και μοναχός, μην ξεχνάς πως εκεί είναι παρούσες και οι ψυχές τόσων αγίων συναδέλφων σου που ικετεύουν το Θεό για σένα και για την αποστολή σου.
Σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό που είσαι και γι’ αυτό που κάνεις και ευχόμαστε να παραμείνεις όπως είσαι  και να συνεχίσεις αυτό που κάνεις για την μεγαλυτέρα  του Θεού δόξα και την υπηρεσία της Εκκλησίας.
ΠΗΓΗ kantam.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top