νεα κρητη totalfitness news

Ο απερχόμενος  πρόεδρος  του ΔΝΠ του Δήμου Τήνου Αντώνιος Ορφανός μετά το πέρας της θητείας του,  ευχαριστεί τους: Το Δ.Σ του Δ.Ν.Π. , τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κροντηρά ,τους υπαλλήλους του Δ.Ν.Π καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου μας για την άριστη και απρόσκοπτη συνεργασία τους. Ειδικότερα αναφέρομαι  στις μόνιμες νηπιαγωγούς κ. Σοφία Κολοβού , Άννα Βελαλοπούλου και Ειρήνη Πρελορέντζου καθώς και στις εκάστοτε επισυμβάσει υπαλλήλους για την εξαίρετη διαπαιδαγώγηση  των παιδιών μας.                                                                              

Ευχόμαι σε όλους  καλή υγεία και δύναμη στο έργο τους.-

Στα 3 ½ χρόνια της θητείας μας παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες,  τα μέσα και τα χρήματα που είχαμε στη διάθεση μας,  πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε όσο μπορούσαμε καλλίτερα. Για πρώτη φορά λόγω Νόμου Καλλικράτη συνενώθηκαν οι δύο υπηρεσίες του Παιδικού Σταθμού και του Κ.Α.Π.Η. σε μία, που ονομάσθηκε Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο  . Αυτό σημαίνει ότι έγινε ένας καινούργιος οργανισμός διοίκησης  (αλλαγή κανονισμού , βιβλίων κ.λ.π.).

Στο Παιδικό Σταθμό χάρη στο μεράκι και στην αγάπη των νηπιαγωγών για τα παιδιά μας, οργανώθηκαν πολλές και πρωτότυπες εκδηλώσεις . Από πλευράς κτηριακής επειδή το κτήριο είναι παλιό , και πάντα σύμφωνα με τα οικονομικά μας ,επισκευάσαμε έκ βάθρων τις τουαλέτες των νηπίων (σοβάδες , πλακάκια ,βάψιμο, αλλαγή ειδών υγιεινής  )και ετοιμάσαμε μελέτη για την επισκευή του μαγειρείου ,το οποίο χρήζει και αυτό εκ βάθρων επισκευή. 

Δημιουργήθηκε ράμπα για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ .

Στο Κ.Α.Π.Η. : Κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ  ενοικιάσθηκε το κυλικείο ,εξοικονομώντας ένα ικανό  χρηματικό ποσό και απαλλάσσοντας τα οικονομικά του Δήμου από ένα πρόσθετο βάρος  .

Στεγάσθηκε στο χώρο του ιατρείου  το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου , το οποίο εξυπηρετεί ανασφάλιστους και άπορους δημότες μας.
Στο χώρο του ιατρείου γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος (χοληστερίνης , σακχάρου , τριγλυκερίδιων , προθρομβίνης και μέτρηση πιέσεως ).

Στο χώρο του γραφείου φιλοξενούνται κατόπιν αποφάσεως ,α) διατροφολόγος ,ο οποίος παρέχει συμβουλές διατροφής στα μέλη μας και β)ο σύλλογος συνταξιούχων Τήνου ,μέλη του οποίου, είναι και τα μέλη μας και έτσι μέσα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η εξυπηρετούνται άμεσα οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας .

Όλα αυτά τα χρόνια οργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις, μουσικές ,κοινωνικές (επισκέψεις σε ιδρύματα ,χοροί) , εκδρομές ,ομιλίες .

Θεσπίστηκε κάθε τέλος του μηνός να πραγματοποιείται ένα μικρό γλέντι στο χώρο μας για τα μέλη  μας με μουσική και φαγητό με 4 ευρώ το άτομο.

Υπήρξαν εποικοδομητικές συνεργασίες με το Σύλλογο Γυναικών Τήνου καθώς και με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Α ΄ Δημοτικού Σχολείου .

Υπάρχουν τρείς ομάδες απασχόλησης των μελών μας, οι δύο, χορωδίας και χειροτεχνίας προϋπήρχαν  , η τρίτη Επικοινωνίας και Σχέσεων  δημιουργήθηκε σ΄ αυτή τη θητεία .Η ομάδα χειροτεχνίας  διαθέτοντας τα χειροτεχνήματα της σε παζάρι αρκετές φορές προσέφερε βοήθεια στο ΚΥ Τήνου, σε υγειονομικό υλικό ,σε άπορες οικογένειες ,στο σύλλογο’’ Φίλοι του ΚΥ Ν. Κόγκος ‘’ στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην ‘’Κάριτας ‘’.

Περιληπτικά αυτό ήταν το έργο της θητείας μας ,στο οποίο σαν γνώμονα πάντα είχαμε την διαφάνεια και την νομιμότητα και στα διοικητικά αλλά και στα οικονομικά του Δ.Ν.Π. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε αφήσει καμία οικονομική εκκρεμότητα που θα επιβαρύνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εκτός από την  υπόθεση του ‘’mini bus’’  του Κ.Α.Π.Η, το οποίο παραλάβαμε από το προηγούμενο Δ.Σ και το οποίο βρίσκεται στη δικαιοσύνη. Ευχόμαστε στο νέο Πρόεδρο και το ΔΣ καλή δύναμη στη συνέχιση του έργου μας ,καθώς οι άνθρωποι που καλούνται να υπηρετήσουν βρίσκονται σε μια από τις πιο ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας μας .-
                                                                                                                       Μετά τιμής

Αντώνιος Ορφανός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top