νεα κρητη totalfitness news

Χθες Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του εξαίρετου Τήνιου, λαογράφου - εθνολόγου κ. Αλέκου Φλωράκη με τίτλο "Ονομάτων επίσκεψις" .
Την έκδοση ενίσχυσαν οικονομικά η Αδελφότητα Τηνίων και ο π. Μάρκος Φώσκολος, από τα χρήματα που του είχαν δοθεί από την βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο η «Η Οξωμεριά της Τήνου κατά τον ύστερο Μεσαίωνα»  το Χειμώνα που μας πέρασε. Τον συντονισμό της εκδήλωσης, τον είχε ο κ. Κώστας Δανούσης ενώ η παρουσίαση έγινε από τους επιστημονικά καταξιωμένους επιστήμονες : 

Την κ. Ελευθερία Γιακουμάκη, τ. Διευθύντρια Ιστορικού Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών.
Τον π. Μάρκο Φώσκολο, Ιερέα, Ιστορικό, Αρχειοφύλακα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου. Και τον  κ. Παντελή Απέργη, Κριτικό Λογοτεχνίας.

Αρχίζοντας η εκδήλωσης αναγνώσθηκε ο χαιρετισμός που είχε αποστείλει ο Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κλπ Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος ο 2ος, από τον Αρχιμανδρίτη κ. Κύριλλο Κονταξή ενώ στην συνέχεια προλόγισε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις κ Ιωάννης Παπαδημητρίου.

Οι ομιλητές γνωρίζοντας πολύ καλά το περιεχόμενο του βιβλίου αλλά και με την ευφράδεια του λόγου που τους διέκρινε, το  παρουσίασαν με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσουν τους παρόντες να κατανοήσουν καλύτερα  το περιεχόμενο του. 

Τελευταίος πήρε το λόγο ο συγγραφέας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους 

προαναφερόμενους  που παρουσίασαν το βιβλίο του

έκανε αναφορά  στον πρώην εκδότη της εφημερίδας "Οφιούσα" (που εκδίδονταν στο παρελθόν στην Τήνο) κ. Θέμη Δαλέζιο διότι εκεί πρώτο παρουσίασε  ως μόνιμη στήλη της εφημερίδας,  ονόματά Τηνιακών και την προέλευση τους και που ο μεν δεύτερος παρότρυνε τον πρώτο να προχωρήσει  σε έκδοση βιβλίου με θέμα του, τα ονόματα των Τηνίων και την προέλευσή τους, καθώς σε συζητήσεις που συμμετείχε ο ίδιος με αναγνώστες του, του έλεγαν για την επιτυχία της συγκεκριμένης στήλης στην εφημερίδα του, διότι μέσω της στήλης αυτής αναζητούσαν τις ρίζες τους.

Σχόλια έκανε και ο πρώην Καθηγητής - Λυκειάρχης  Τήνου κ. Σάββας Απέργης,  θυμίζοντας στους παρόντες περιστατικά  από τα παιδικά του χρόνια και κλείνοντας τον σχολιασμό του συνεχάρη τους συντελεστές της έκδοσης. 

Κλείνοντας η  εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε  ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς και ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΙΕ Τήνου κ. Ευάγγελος Παρασκευάς – Γκίζης.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στον κ. Φλωράκη που πρόσθεσε ένα ακόμη βιβλίο στην ιστορία του νησιού μας όσο και στους εξαίρετους παρουσιαστές της έκδοσης που με απλά λόγια βοήθησαν στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου του βιβλίου. 

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην αδελφότητα Τηνίων εν Αθήναις που πάντα είναι αρωγός σε ότι προβάλει την Τήνο και την ιστορία της αλλά και στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού που υποστηρίζει με κάθε τρόπο τέτοιες εκδηλώσεις.
Τέλος, ως είθισται, ο συγγραφέας υπέγραψε αφιερώσεις σε αντίτυπα για αυτούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Επιμέλεια κειμένου και φώτο 
Μάριος Φώσκολος.






































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top