νεα κρητη totalfitness news

plaka-sidero-ksydi-sodaΠώς να καθαρίσετε την λερωμένη πλάκα του σίδερου με φυσικό τρόπο;
Όλα τα σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.
Παρακάτω θα βρειτε τον πιο απλό και εύκολο τρόπο, προκειμένου να κάνετε το σίδερό σας να είναι και πάλι σαν καινούργιο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.
Αν η πλάκα του σίδερου δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κολλήστε τη σε όλη την επιφάνεια της πλάκας. Αφήστε εκεί τη χαρτοπετσέτα με το ξίδι για 5 λεπτά και ύστερα απομακρύνετέ την και τρίψτε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και θα είστε πανέτοιμοι να σιδερώσετε ξανά.
Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείτε ένα πιο δραστικό, αλλά εξίσου σπιτικό προϊόν. Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε λίγη σόδα πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και αρχίστε να το σιδερώνετε. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.
Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα, βάλτε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού, προκειμένου να απομακρύνετε οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο επίμονες ακαθαρσίες, θα χρειαστείτε μόνο μια οδοντογλυφίδα, προκειμένου να αφαιρέσετε ό, τι έχει απομείνει.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top