νεα κρητη totalfitness news

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, ολοκλήρωσε την αποστολή του πάνω στη γη ο αγαπητός π. Μάριος Ψάλτης του Μοναχικού Τάγματος των Πατέρων Ιησουϊτών της Αθήνας.
Πολλοί γνώρισαν από κοντά αυτόν τον απλό μοναχό, ο οποίος καταγόταν από την Τήνο και εργάστηκε τόσο για το πολύμορφο έργο του μοναχικού του τάγματος στην Ελλάδα, όσο και στην ποιμαντική δράση σε ενορίες. Εκείνο που τον έκανε γνωστό και αγαπητό η μεγάλη  ποιμαντική προσφορά του στη διασπορά και στα ακριτικά νησιά. Άλλοι τον θεωρούσαν ένα άξιο συνεχιστή του ίδιου έργου του αείμνηστου π. Νικολάου Ρούσσου του ιδίου μοναχικού τάγματος.
Η Εκκλησία της Τήνου αλλά και της Χίου, είχε το προνόμιο να εξυπηρετηθεί για αρκετά χρόνια από τα πολλά χαρίσματα του π. Μάριου, γι’ αυτό και με το άκουσμα του θανάτου του, με επί κεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, προσευχήθηκε για την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του κοντά στο Θεό για τη «μεγαλυτέρα δόξα»  του οποίου εργάστηκε σε όλη τη ζωή του.
Η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος, η Τήνος και άλλα νησιά είχαν δεχθεί την πνευματική του προσφορά και είχαν διαπιστώσει την αγάπη του για την Εκκλησία, την οποία εκδήλωνε με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Ο κάθε ιερέας, ο κάθε μοναχός έχει χαρίσματα συμπληρωματικά με εκείνα των συναδέλφων του και όλοι μαζί προσφέρουν μία μεγάλη υπηρεσία στην Εκκλησία.
Η Εκκλησία της Τήνου Θα εκπροσωπηθεί στην εξόδια ακολουθία που θα τελεστεί την Τετάρτη του Πάσχα στις 3 το απόγευμα από τον π. Νικόλαο Ψάλτη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, αδυνατών να παραστεί, έστειλε μήνυμα χαρμολύπης προς τον Ηγούμενο και τα μέλη της Μοναχικής Κοινότητας των Πατέρων Ιησουϊτών της Αθήνας. Ο ίδιος θα την ίδια ημέρα στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στο Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα Τήνου ζητώντας από τον Κύριο να χαρίσει την αιώνια ανάπαυση στην ψυχή του αείμνηστου συνεργάτη μας π. Μάριου Ψάλτη. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο θα συλλειτουργήσουν ο π. Δημήτριος Δαλέζιος του Τ.Ι και ο π. Ριχάρδος Ταρασκεβιτς, διάδοχος του π. Μάριου στην ενορία της Σάμου.
Τα σχέδια του Θεού προέβλεπαν μία περίεργη σύμπτωση! Πριν  από λίγο καιρό είχε αναπαυθεί εν Κυρίω η αδελφή του αείμνηστου π. Μάριου στην Τήνο η Άννα και σήμερα παραμονή της εξόδιας ακολουθίας του μία άλλη αδελφή του η Καρμέλα στην Αθήνα. Ανεξιχνίαστα τα έργα του Κυρίου!
Συμμετέχουμε στον ανθρώπινο πόνο των δύο άλλων αδελφών του και τη χαρμολύπη της μοναχικής κοινότητας των Πατέρων Ιησουιτών στην Αθήνα και προσευχόμαστε ο Κύριος να καλύψει την κενή θέση με κάποια νέα μοναχική κλήση.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top