νεα κρητη totalfitness news

Η Τήνος δεν προσφέρεται μόνο για κατάνυξη αλλά και για ήρεμες διακοπές. Είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. 
Must see 
• Ταραμπάδος: περίπου στη μέση του νησιού βρίσκεται αυτή η κοιλάδα με τους περιστερεώνες που χτίστηκαν εκεί τον 16ο αιώνα. Τα περιστέρια, εκτός από το κρέας που προσφέρουν (τα μικρά/πιτσουνάκια), λιπαίνουν και το έδαφος με τα περιττώματά τους, που θεωρούνται από τα καλύτερα λιπάσματα. Γι’ αυτό οι ντόπιοι συνεχίζουν την εκτροφή τους. Οι περιστερεώνες, αποτελούνται από δύο ορόφους, ο κάτω χρησιμοποιείται για την φύλαξη γεωργικών εργαλείων και λιπασμάτων, ενώ στον επάνω κατοικούν τα περιστέρια. Φτιαγμένοι από ντόπιο σχιστόλιθο και σε απόλυτη συνέπεια με το άρτιο γούστο των Τηνιακών μαστόρων, θεωρούνται «πετροκεντήματα». Μια επίσκεψη εδώ είναι απαραίτητη όχι μόνο για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προσφέρει αλλά και για τους υπέροχους περιπάτους μέσα στο φυσικό τοπίο με τις πηγές και τους καλαμιώνες. 

• Τείχος της αρχαίας πόλης: πίσω από το ναό της Παναγίας, απλώνεται κατά μήκος του παλιού δρόμου Κτικάδου-Τριπόταμου για 1.500μ. 

• Αρχαιολογικός χώρος των Κιονίων: ένας από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας των αρχαίων Ελλήνων. Είναι το μοναδικό ιερό στις Κυκλάδες αφιερωμένο εξολοκλήρου στον Ποσειδώνα. 


• Βράχος του Εξωµβούργου: στη μέση του νότιου μέρους του νησιού, σε υψόμετρο 640µ., αποτελεί σήμα κατατεθέν της Τήνου που υποδέχεται τους επισκέπτες από τη στιγμή που το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Χώρας. Το Ενετικό αυτό κάστρο κατοικήθηκε για πρώτη φορά γύρω στην εποχή του χαλκού και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού και την ασφάλεια των κατοίκων λόγω της φυσικής οχύρωσης του. 

• Οι εκκλησίες: Ο Ναός της Ευαγγελίστριας είναι η επιβλητική εκκλησία για την οποία είναι διάσημο το νησί. Φτιαγμένη εξολοκλήρου από λευκό μάρμαρο, χτίστηκε το 1823 στο μέρος που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας του ευαγγελιστή Λουκά. Από κάτω της βρίσκεται η εκκλησία της Ευρέσεως, αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή. Η Τήνος όμως διαθέτει αμέτρητες μικρές και μεγάλες εκκλησίες που δηλώνουν την πίστη των κατοίκων της. Αξίζει να δείτε από κοντά την εκκλησία των Ταξιαρχών με το ξυλόγλυπτο τέμπλο 18ου αιώνα, του Αγίου Νικολάου των Καθολικών με τον καταπληκτικό διάκοσμο και του Αγίου Αντωνίου των Καθολικών με την εικόνα του Αγίου Αντωνίου στο τέμπλο να χρονολογείται γύρω στο 1736 και την υπόλοιπη εκκλησία ακόμα παλαιότερα. Πύργος: το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου και ένα από τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων. 

Με αρχοντική ομορφιά, κατάλευκα σπίτια με μαρμάρινα σκαλοπάτια, την πλατεία με την επίσης μαρμάρινη βρύση, τα ασβεστωμένα σοκάκια του, ο Πύργος είναι ένας οικισμός από καρτ ποστάλ, και το μέρος όπου γεννήθηκαν οι διάσημοι έλληνες γλύπτες Γιαννούλης Χαλεπάς και Δημήτρης Φιλιππότης. Παχιά Άµµος: το όνομα και μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς το είδος της παραλίας. Σε σκηνικό που θυμίζει αμμόλοφο ερήμου έρχονται τα γαλαζοπράσινα νερά και δένουν τέλεια με την χακί αμμουδιά που από μακριά δίνει την αίσθηση γκαζόν!





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top