νεα κρητη totalfitness news

“Να μην φύγει ούτε ένα ευρώ από την Περιφέρεια”Κάθετα αντίθετος με τη μεταφορά των αποθεματικών της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, έστω και μέρους αυτών, στην Τράπεζα της Ελλάδος ως επένδυση, είναι ο
αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος διαχωρίζει τη θέση του από μία πιθανή θετική απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου να διαθέσει μέρος των αποθεματικών, μετά τη συνάντηση του δ.σ. της ΕΝΠΕ το Σάββατο με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της 'Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κων. Αγοραστός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι οι περιφερειάρχες πήραν την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο για τα ταμειακά διαθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, κατόπιν σχετικής τροπολογίας του νόμου.

Κατόπιν τούτου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι οι περιφερειάρχες έκαναν… πίσω στα όσα αρχικά είχαν αποφασίσει δηλαδή να μην εφαρμόσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ότι τελικά θα διαθέσει κάθε ένας από αυτούς ένας μέρος των ταμειακών διαθέσιμων από την περιφέρειά του.

Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης επιστρέφοντας χτες από τη Σίφνο όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και στην οποία ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μετέβη καθυστερημένα λόγω της συμμετοχής του στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, απαντώντας σε ερωτήσεις των ΜΜΕ δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν σε κανέναν άλλο εκτός από τους πολίτες των νησιών μας.
Μάλιστα εξέφρασε την αμφιβολία του αν τα χρήματα (όσα και αν είναι αυτά) επιστραφούν σύντομα στα ταμεία της περιφέρειας, και τάχθηκε υπέρ τη προσφυγής στο συμβούλιο της Επικρατείας.
Παράλληλα χαρακτήρισε ως πραξικόπημα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καθώς άλλα υποσχέθηκε η κυβέρνηση προεκλογικά και άλλα έπραξε.

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του κ. Κόκκινου επί του θέματος έχουν ως εξής: «Η περιφέρειά μας που είχε διαθέσιμα χρήματα πλήττεται άμεσα από αυτή την ενέργεια, όπως πλήττονται άμεσα και οι πολίτες του τόπου.
Στη συνάντηση που είχαν τα προεδρεία της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν κάποια στιγμή και εφόσον τα ζητήσουν εγκαίρως αυτά θα δίνονται τμηματικά για τις ανάγκες που θα προκύπτουν.
Είδαμε ότι η τάση από πλευράς διοικητικών είναι να δοθούν τα χρήματα, αλλά ακόμα και να μην ίσχυε υπάρχει νόμος για να πάρει τα χρήματα αυτά.

Επιτρέψτε μου όμως να είμαι κόντρα στο ρεύμα. Η αυτοδιοίκηση να δείξει θετικό πρόσωπο να βοηθήσει να βάλει πλάτη και σε αυτή την περίπτωση.
Την περασμένη εβδομάδα έλεγα ότι κακώς το κάνει αυτό η κυβέρνηση και εξακολουθώ να το πιστεύω.
Ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης να αφαιμάξει τα χρήματα της αυτοδιοίκησης; Φυσικά και όχι.

 

Τα χρήματα που έχουμε στην περιφέρεια ή στο δήμο είναι του Χατζημάρκου, του Κόκκινου, του Χατζηδιάκου, του Μαχαιρίδη; Όχι είναι του Ελληνικού λαού είναι από το υστέρημα του φορολογούμενου, δηλαδή η κυβέρνηση 100 μέρες μετά την εκλογή της βάζει χέρι στα χρήματα του Ελληνικού λαού και όχι μόνο αυτά.

Εδώ έχουμε μία πολιτική πράξη, εγώ θεωρώ ότι έχουμε ένα πραξικόπημα και εξακολουθώ να το θεωρώ πραξικόπημα σε αυτή την κατεύθυνση και θα πω και το εξής: τι διαπραγματευτικό όπλο είναι αυτό, οι δανειστές δε ξέρουν ότι εκποιούμε τα … ασημικά μας; Όταν αρχίζεις λοιπόν και τα ξοδεύεις κάποια στιγμή αυτά θα στεγνώσουν. Και μάλιστα γρήγορα. Το ερώτημα λοιπόν που πλανάται είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση όταν θα τελειώσουν αυτά τα χρήματα. Μετά θα αναζητήσουμε αλλού πόρους μέσα στο ίδιο το κράτος και την ίδια ώρα θα μας βλέπουν οι απέξω;

 Εγώ νομίζω ότι πρέπει να γίνει η προσφυγή. Για να φυλάξεις τα ρούχα σου θα πρέπει να εμμείνουμε σε αυτή την απόφαση. Να μην κάνουμε πίσω.
Εγώ εκφράζω την άποψή μου τεκμηριωμένα. Εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου καθώς αν φύγουν αυτά τα χρήματα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη και δεν επιστραφούν γρήγορα θα είναι καταστροφικό για την περιφέρεια.

Εγώ επισημαίνω και δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη ότι κακώς έγινε αυτή η ενέργεια, κάκιστα τα χρήματα από το νότιο Αιγαίο θα λείψουν από τους πολίτες του, θα μείνουν έργα ημιτελή και ανησυχώ για το κατά πόσο θα γυρίσουν ποτέ πίσω από την κυβέρνηση. Και δεν εννοώ μετά από 20 και 30 χρόνια, μιλώ για το άμεσο μέλλον.
Πλανάται το μεγάλο ερώτημα τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα πως θα γίνουν αυτά τα έργα. Αυτό που είπα στο περιφερειακό συμβούλιο και λέω στους πολίτες είναι ότι με ότι μέσα έχουμε, πρέπει να παλέψουμε».


Σε οριακό επίπεδο για το ΕΣΠΑ
Ο κ. Κόκκινος μίλησε όμως και για άλλες αποφάσεις που πήρε το περιφερειακό συμβούλιο τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα του ΕΣΠΑ για το οποίο θα πρέπει όπως είπε να δραστηριοποιηθεί η κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

«Στην ενημέρωση επίσης για το ΕΣΠΑ που έγινε είμαστε ακριβώς σε οριακό επίπεδο. Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου τρέχει τις διαδικασίες, αλλά δε φτάνει. Πρέπει να δοθούν άμεσα εντολές από την κυβέρνηση για να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε ( εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) από το Σεπτέμβριο να αρχίσουμε να εντάσσουμε και έργα» δήλωσε.

Ψηφίστηκε η σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Επίσης όπως έκανε γνωστό ψηφίστηκε η προγραμματική σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. «Επεσήμανα στο περιφερειακό ότι είναι πολύ σημαντικό να πάρει την πιστοποίηση ώστε να γίνονται και δράσεις πυρόσβεσης. Η παρουσία της είναι απαραίτητη» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την παραμονή του στη Σίφνο ο κ. Κόκκινος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σίφνου κ. Μπαμπούνη και τον πρώην δήμαρχο κ. Γεροντή. Επίσης περιόδευσε την Κυριακή 26/4/2015 στα γειτονικά νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, Κίμωλο και Μήλο, όπου είχε συναντήσεις με τους δημάρχους κ. Βεντούρη (Κιμώλου) και κ. Δαμουλάκη ( Μήλου) καθώς και με παλιούς φίλους , συνεργάτες και πολίτες των νησιών, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία τους( λιμενικά και περιβαλλοντικά έργα, πορεία της τουριστικής περιόδου, κ.α).

Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top