νεα κρητη totalfitness news



Στο πλαίσιο των αγώνων του Tinos Runing Experience 2015 θα πραγματοποιηθεί στο χωριό

Αγάπη το Pasta Party, στις 5 Ιουνίου. Να θυμίσουμε ότι η ανάλογη εκδήλωση είχε γίνει πέρυσι στο χωριό της Στενής. 

Ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Αγάπης, Μαρία Δελατόλα, έκανε μια μικρή συνοπτική προβολή του τόπου, σε λίγες γραμμές, στο επίσημο site του Running Experience και αναφέρει.

Αγάπη ….. Το χωριό μου!

Το χειμώνα 30 μόλις άνθρωποι ζούνε στο Αγάπη. Το σκηνικό αλλάζει εκεί κοντά στο Πάσχα. Τα σπίτια αρχίζουν να δέχονται τους ανθρώπους τους, οι αυλές γεμίζουν χρώματα και αρώματα από τα λουλούδια. Πλησιάζοντας στον Δεκαπενταύγουστο είναι όλοι εκεί, παππούδες, παιδιά, εγγόνια, μα και φίλοι. Η ατμόσφαιρα πλημμυρίζει από τη ζωντάνια των ανθρώπων. Οι νοικοκυρές μαγειρεύουν μανιωδώς τοπικά εδέσματα για να ευχαριστήσουν και να ”ενώσουν” την οικογένεια.

Φωνές, γέλια, παιχνίδια… η πλατεία δεν είναι πια άδεια! Οι αυλές των σπιτιών γεμάτες ζωή! Γέλια, αγκαλιές, φιλιά και ανταμώματα αφού πρέπει να ειπωθούν όλα τα νέα από την προηγούμενη χρονιά.

Οι νησιώτες είναι ανοιχτόκαρδοι και θερμοί. Φιλόξενοι και γελαστοί. Λες και δεν τους αγγίζουν τα προβλήματα, λες και τα αφήνουν όλα πίσω τους. Άνθρωποι που σε βάζουν στο σπίτι τους, στη ζωή τους μα το κυριότερο στην καρδιά τους. Σε κερδίζουν και θέλεις να πάς ξανά και ξανά σ΄ αυτό το μαγευτικό χωριό.

Υπάρχει κάτι δυνατό ή καλύτερα κάτι “μαγικό” που δένει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Τους δένει με τον τόπο αλλά και με τα πρόσωπα. Σου το λένε όλοι οι χωριανοί, αλλά δεν το καταλαβαίνεις! Θα το νιώσεις όταν το ζήσεις, όταν επισκεφτείς το χωριό από την πρώτη κιόλας φορά.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 το Αγάπη θα φορέσει τα καλά του.

Στη πλατεία, σε ένα τοπίο που μαγεύει και θυμίζει παλιές καλές εποχές, θα περάσουμε μια βραδιά με πολύ χορό και τραγούδι. Με χρώμα παράδοσης.

Μια βραδιά που θα μας επιστρέψει στις ρίζες μας. Ένα νησιώτικο γλέντι με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αγαπιανών.

 Σας περιμένουμε!

Μαρία Π. Δελατόλα
Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top