νεα κρητη totalfitness news

Οι Τούρκοι ζητούν τους συλληφθέντες στη Χίο με το σκάφος- οπλοστάσιο
Τη διαδικασία για την έκδοση των συλληφθέντων που επέβαιναν στο φουσκωτό με το βαρύ οπλισμό στη Χίο θα κινήσει η Τουρκία. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο ένας από αυτούς εμπλέκεται σε βομβιστική επίθεση που είχε γίνει εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αγκυρα τον περασμένο Μάρτιο.

Πρόκειται για τον Χασάν Μπιμπέρ, έναν από τους τέσσερις που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει τις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μουαμέρ Γκιουλέρ, στις 19 Μαρτίου είχαν γίνει δύο επιθέσεις στην Τουρκία, εναντίον των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και μία εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Εχει εξακριβωθεί ότι ένας από τους τέσσερις που προσήχθησαν, ο Χασάν Μπιμπέρ, μέλος της οργάνωσης DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος) είναι ο δράστης της επίθεσης στο υπουργείο», δήλωσε ο Μουαμέρ Γκιουλερ και πρόσθεσε: 

«Προσήχθη άλλο ένα μέλος της ίδιας οργάνωσης, ενώ υπάρχουν και άλλα δύο άτομα που φέρουν γαλλική και βουλγαρική ταυτότητα, αλλά πιθανότατα είναι Τούρκοι».
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αρχές της χώρας είχαν πληροφορίες πως ο Μπιμπέρ ετοίμαζε νέο χτύπημα στην Τουρκία και πρόσθεσε πως θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός για την έκδοση των συλληφθέντων, καθώς τίθεται ζήτημα εγκλήματος που διαπράχθηκε εντός των συνόρων της γειτονικής χώρας.


Πηγή: Οι Τούρκοι ζητούν τους συλληφθέντες στη Χίο με το σκάφος- οπλοστάσιο


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top