νεα κρητη totalfitness news

Από τις 23 – 28 Ιουλίου 2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας οργανώνεται η τέλεση της εικοστής όγδοης Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας της Καθολικής Eκκλησίας.
Οι ΠΗΝ στην Καθολική Εκκλησία ήταν μια πρωτοβουλία του Μακαρίου Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄ ο οποίος, επιθυμώντας το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού να αντηχήσει στα αυτιά όλων των Νέων, να αγγίξει τις καρδιές των και να αφυπνίσει υπαρξιακά τη ζωή τους, καθιέρωσε το θεσμό αυτό μέσα στην Εκκλησία, την Κυριακή των Βαΐων 1985. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο είτε στις Τοπικές Εκκλησίες του Κόσμου, την ημέρα των Βαΐων, είτε σε κάποια Μεγαλούπολη της Υφηλίου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως αποφασίσει ο Άγιος Πατέρας. 

Από 28η Ιουλίου έως 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο, η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας με νέους απ’ όλη την Ελλάδα που δε στάθηκε δυνατό να λάβουν μέρος στο Ρίο ντε Τζανέϊρο. 

Έτσι σήμερα μέλοι της ΕΚΝΕ Τήνου (Ενωση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος), υποδέχτηκαμε  αντιπροσωπίες νέων από άλλες ΕΚΝΕ της Ελλάδος που ήρθαν να συμμετάσχουν στην εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο νησί μας  και συγκεκριμένα στην Κολυμπήθρα, αλλά και σε άλλα σημεία της Τήνου.

Νέοι από Τήνο, Πάτρα, Σύρο, Αθήνα και Νάξο θα συμμετέχουν αυτές τις μέρες σε αυτές τις εκδηλώσεις, συμμετέχοντας προσευχόμενοι για τους σκοπούς που έχουν τεθεί ιδιαίτερα αυτές τις μέρες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Πρώτος σταθμός μας ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στη Χώρα όπου ο Γενικός Βικάριος π. Ρόκος Ψάλτης μας υποδέχτηκε κτυπώντας χαρμόσυνα τις καμπάνες του Ναού  και μας μετέφερε τόσο τις ευχές του Αρχιεπισκόπου μας που λόγω απουσίας του, στο νησί της Νάξου για ποιμαντικούς λόγους αδυνατούσε να είναι εκείνη την στιγμή παρόν, όσο και τις  δικές του  για καλωσόρισμα και  καλή διαμονή στους συμμετέχοντες της Π.Η.Ν. αλλά και για να τους δώσουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις. 

Επόμενος  σταθμός της ομάδας,  ήταν ο Ιερός Ναός της Παναγίας όπου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός μας υποδέχτηκε εγκάρδια στον Ιερό Ναό και μας έκανε μια σύντομη αναφορά πληροφορόντας μας για το Ναό αλλά  και νουθετώντας να ακούμε τους γονείς μας, να αγαπάμε το Χριστό και να του ανοίξουμε την καρδιά μας και να τον εμπιστευτούμε απόλυτα. 

Σε όλα τα παιδιά δώρισε βιβλίο πληροφοριών για τον Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας και το πολυσχιδές έργο του ΠΙΙΕΤ καθώς μας ξενάγησε και στους χώρους του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος.

Παρακάτω υπάρχει το πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να  συμμετάσχουν και οι νέοι της Τήνου 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

13.30 Εναρκτήρια Θεία Λειτουργία στον ʼγιο Ιωάννη Κώμης Τήνου.
21.30 Φεστιβάλ στους Αδερφούς Μαριανούς στην Κολυμπήθρα Τήνου.



Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 



9.45 – 10.20 Κατήχηση (Κολυμπήθρα)
18.00- 20.30 Δρόμος του Σταυρού (Εξώμβουργο)

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 

9.45 Κατήχηση - Εξομολογήσεις
23.00 Αγρυπνία στο Βρύσι Τήνου.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 

10.00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Λήξης στο Βρυσί Τήνου.
12.00 Λήξη 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Νεολαίας.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top