νεα κρητη totalfitness news



"Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ο διαχωρισμός της από την φοροαδυναμία, συνιστά ενδεχομένως την πιο σημαντική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία για την έξοδό της από την κρίση", υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Ο κ. Κορκίδης αναφερόμενος στο ζήτημα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής επισημαίνει την σημασία της συνέχισης του μέτρου των αποδείξεων. Και πρόσθεσε τα εξής:

"Όι Έλληνες έμποροι έχουμε πλήρη συναίσθηση του προβλήματος και είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε, αφού η έκδοση απόδειξης και τιμολογίου πώλησης δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση μας.
Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η απόδειξη αποδεικνύει πραγματική δαπάνη και θα πρέπει να έχει την ανάλογη αξία στην επιβαλλόμενη φορολογία του Ελληνα καταναλωτή. Η μετατροπή της απόδειξης σε λαχείο, με την "τύχη" που έχει ο σημερινός Ελληνας, δεν έχει ελπίδα να κερδίσει ποτέ, κανείς, τίποτα.
Για την επίλυση της φοροδοτικής ικανότητας, απαιτείται το Οικονομικό επιτελείο να θεωρήσει την κοινωνία σύμμαχο και όχι αντίπαλο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει επανειλλημένως την απλοποίηση και την διατήρηση του μέτρου των αποδείξεων με την εφαρμογή της on-line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τις ΔΟΥ, για την βεβαίωση και απόδοση ΦΠΑ στο πραγματικό χρόνο της συναλλαγής.
Αναφορικά με την εκπαίδευση των "φορο-ράμπο" στα Γαλλικά πρότυπα, το ελληνικό εμπόριο δεν φοβάται τους ελέγχους, αλλά τις υπερβολές και τις επαναλήψεις, αφού συνήθως ελέγχονται οι ίδιοι και οι εύκολοι. Η ΕΣΕΕ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα με το "Ταμειακές παντού, Αποδείξεις από όλους".


http://www.pireas2day.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top