νεα κρητη totalfitness news

Τι είναι το Περιουσιολόγιο  Από το 2014 ενεργοποιείται το περιουσιολόγιο, μέσω του οποίου καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος των φορολογουμένων για την ακίνητη και κινητή περιουσία τους και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές αλλά και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.
Με το περιουσιολόγιο το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορεί να συγκρίνει τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων με αποτέλεσμα τα τεκμήρια διαβίωσης να μην είναι πλεόν χρήσιμα .

Έτσι με το Περιουσιολόγιο θα υπάρχει η πλήρη εικόνα για την της αύξησης της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογουμένου. Με ο περιουσιολόγιο τα εισοδήματα των φορολογουμένων από το 2014 θα προσδιορίζονται βάσει των πραγματικών δαπανών και όχι των τεκμαρτά. 

Προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει τα πραγματικά εισοδήματα θα υποχρεώσει όλους τους φορολογουμένους να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία αυτό θα γίνει μέσω του taxisnet. 

Δηλαδή, θα δηλωθούν όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και οι αποταμιεύσεις (τραπεζικές καταθέσεις, επενδύσεις σε ομόλογα, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα). Τα δεδομένα αυτά θα ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών.
www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top