νεα κρητη totalfitness news

20131206 195532 5
Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είναι από το βράδυ της Παρασκευής επίτιμος δημότης της Σύρου.

Ένας σεμνός ποιμενάρχης, πιστός «στρατιώτης» της Εκκλησίας και του Θεού, αφοσιωμένος στο έργο του, αθόρυβος, αγνός και συμπαθής στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τιμήθηκε από την κοινωνία του νησιού σε μια συγκινητική επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό περίλαμπρο Ναό του εορτάζοντα πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου.

Η πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση διοργανώθηκε κει με αφορμή την επέτειο για τα 180 χρόνια από την ίδρυση του 1ουΓυμνασίου Σύρου σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης και στο πρόσωπο του ιδρυτή του, Αρχιμ. Νεόφυτου Βάμβα.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης η χορωδία του Αγίου Νικολάου και η μικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, απέδωσαν ύμνους και άσματα, ενώ στο Ναό είχε συρρεύσει πλήθος πιστών και επισήμων για να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός για τον τόπο.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, προσφώνησε τον Μακαριώτατο Αρχιμανδρίτη και τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη του Δήμου. Για την σπουδαία προσωπικότητα του κ. Ιερώνυμο και για τη σημασία της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη μίλησε στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος είχε κάθε λόγο να είναι περιχαρής, αφού η γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου, συνοδεύτηκε με την ιστορική παρουσία του Αρχιεπισκόπου, με την τιμητική του διάκριση αλλά και με τη μεγάλη συμμετοχή της συριανής κοινωνίας.

Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε με ικανοποίηση την τιμή που του έγινε και στη συνέχεια ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του για τον Νεόφυτο Βάμβα, ιδρυτή του 1ου Γυμνασίου Σύρου που ήταν και το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στη χώρα μας.
Το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου για την αυριανή ημέρα:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

09.30:Συνάντηση του Μακαριωτάτου στο Ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» με τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».   

10.00:Επίσκεψη του Μακαριωτάτου στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ»

11.30:Αναχώρηση του Μακαριωτάτου με το πλοίο  «BLUE STAR ΙΘΑΚΗ» προς ιερά νήσο Τήνο, όπου θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, και, εκείθεν, με το πλοίο  «SUPER FERRY II» θα πλεύσει προς Ραφήνα.  





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top