νεα κρητη totalfitness news

Ερχεται νέο ρεκόρ αφίξεων το 2014
Νέο ρεκόρ αφίξεων αναμένεται να καταγράψει ο ελληνικός τουρισμός το 2014 εφόσον η χώρα παραμείνει σε συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Μάλιστα, o ΣΕΤΕ έχει ήδη
ανακοινώσει πως για την επόμενη χρονιά έχει τεθεί επίσημα ο στόχος των 18 εκατ. διεθνών αφίξεων και 13 δισ. ευρώ στα έσοδα, ενώ οι πρώτες αναφορές από τις προ-κρατήσεις για το 2014 της βρετανικής αγοράς στην WTM έδειξαν 10% αύξηση.
Η γερμανική αγορά επίσης ξεκίνησε τις προκρατήσεις με θετικό πρόσημο, ενώ ενθαρρυντικές ενδείξεις λαμβάνονται από όλες σχεδόν τις παραδοσιακές αλλά και τις νέες αγορές. Παράλληλα οι προ-κρατήσεις από τη Ρωσία σημειώνουν αύξηση 15%, ενώ στο 10% κυμαίνεται η αύξηση από Γαλλία και Σκανδιναβικές Χώρες.
Ειδικά για τις Σκανδιναβικές Χώρες ενδεικτικό των προσδοκιών αποτελεί το γεγονός ότι η SAS προγραμματίζει την ενεργοποίηση 25 νέων δρομολογίων προς την χώρα μας. Πάντως, στελέχη του τουριστικού κλάδου επισημαίνουν πως το 2014 αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά για την τουριστική ανάκαμψη της χώρας καθώς καλούνται να ξεπεράσουμε την επιτυχία του 2013 και συγχρόνως να παγιώσουν την τάση ανόδου που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός.
Επίσης, το βασικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας καθώς το σχέδιο της McKinsey αναφέρει ότι για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα χρειαστούν περίπου 3,3 δισ. ευρώ επενδύσεων ετησίως. Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμβάλει με περίπου 20-22 δισ. ευρώ, ενώ ο δημόσιος τομέας με 3-4 δισ. ευρώ.
Οι επιδόσεις του 2013
Ο ελληνικός τουρισμός το 2013 αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ διεθνών αφίξεων, ξεπερνώντας τους 17,5 εκατ. τουρίστες, ενώ τα έσοδα συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της κρουαζιέρας θα κυμανθούν σε περίπου 12,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο οι αριθμοί των αφίξεων δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και το ζητούμενο είναι οι διανυκτερεύσεις και τα έσοδα.
Παράλληλα, η Ελλάδα φαίνεται πως το 2013 κέρδισε το στοίχημα στον τομέα του τουρισμού με 17,5 εκατ. αφίξεις, ωστόσο σε πάρα πολλά περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια αλλά και συνοριακούς σταθμούς καταγράφηκαν εικόνες ντροπής οι οποίες θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες. Αλλωστε, φορείς του τουριστικού κλάδου έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια πως οι ακατάλληλες υποδομές, το άθλιο οδικό επαρχιακό δίκτυο, τα σκουπίδια, η υπερφόρτωση του δικτύου της ΔΕΗ δημιουργούν τεράστια δυσφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μέχρι σήμερα πάντως οι ενέργειες που έχουν γίνει είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα μόνο οι ξενοδοχειακές υποδομές να είναι προετοιμασμένες για να υποδεχθούν περισσότερους τουρίστες. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα αν έρθουν 20 εκατ. τουρίστες...
Γιώργος Ανδρής


http://www.imerisia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top