νεα κρητη totalfitness news

Τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορούν στην τροποποίηση του «Καλλικράτη» και τη βελτίωσή του, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο κ. Μαχαιρίδης συμμετείχε στη σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Λεωνίδα Γρηγοράκου. Στη σύσκεψη είχαν παραβρεθεί η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και οι Περιφερειαρχες και οι Δήμαρχοι από τον νησιωτικό χώρο, όπως και υπηρεσιακοί παραγόντες.

Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση όλων των προτάσεων, οι οποίες έγιναν σε μεγάλο ποσοστό αποδέκτες. Τονίστηκε δε πως λόγω νησιωτικότητας, οι ρυθμίσεις θα διευκολύνουν την καλή λειτουργία τόσο των φορέων και των οργάνων όσο και των υπηρεσιών.


Οι προτάσεις έχουν να κάνουν τόσο με το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών κοινοτήτων και συγκεκριμένα για την εκλογή εκπροσώπων τους, με ειδική μνεία για τη Θηρασιά. 

Επίσης, τέθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη λειτουργίας των τηλεδιασκεψέων και στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ τέλος προστέθηκε ότι η κατανομή των ΚΑΠ στους ΟΤΑ να γίνεται βάσει του πραγματικού πληθυσμού, ενώ να προβλεφθεί κριτήριο νησιωτικότητας 2% του συνολικού ποσού για τους νησιωτικούς Δήμους μέχρι 20.000 κατοίκους.

- See more at: http://www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top