νεα κρητη totalfitness news

dramatikh-ptwsh-ston-tziro-zhtoyn-dieyrynsh-wrarioy-oi-emporoi
Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου
Η διαμάχη της «Κυριακής Αργίας» έβγαλε νικητές τους εμπόρους που άνοιξαν τα καταστήματά τους δύο φορές μέσα στο Δεκέμβρη, αλλά η κίνηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους... και ζητούν κι άλλα.

Οι «λευκή νύχτα» του ερχόμενου Σαββάτου, όταν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας θα μείνουν ανοιχτά μέχρι και τις 11 το βράδυ, αποτελούν το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης με τους εμποροϋπαλλήλους: και τα ταμεία παραμένουν άδεια.
«Ενώ σε γενικές γραμμές η χρονιά πήγε λίγο καλύτερα από την περσινή, στην περίοδο των γιορτών ο τζίρος σημείωσε πτώση 40%», λέει στο newpost ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκος Γιεννέτος.
«Οι γιορτές δεν επιβεβαιώσαν την βελτίωση στην ψυχολογία της αγοράς και οι δύο Κυριακές που ήμασταν ανοιχτά (15 και 22 Δεκεμβρίου) δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας», συμπληρώνει.
Όσο για την επίμαχη «λευκή νύχτα» διευκρινίζει:
«Η τάση είναι να δουλέψουμε χωρίς υπαλλήλους. Με γνώμονα τον τζίρο των προηγούμενων ημερών ξέρουμε ότι δεν έχουμε πολλά να περιμένουμε. Κανένας δεν θα ενεργοποιήσει έναν υπάλληλο τον οποίο μετά δεν θα μπορεί να πληρώσει».
Αυτά για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Γιατί τα πολυκαταστήματα «θα μοιράσουν τους ωρομίσθιους», εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος, ο οποίος ξεκαθαρίζει στο newpost ότι θεωρεί το άνοιγμα των καταστημάτων πέραν του μέχρι σήμερα καθιερωμένου ωραρίου «δώρον άδωρον, όπως αποδείχτηκε και από τη δραματική πτώση του τζίρου».
«Χαμηλός μέσος όρος απόδειξης» κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου χαρακτήρισε και την αγορά της συμπρωτεύουσας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστα Χατζαρίδη, ο οποίος διευκρινίζει: «Είχαμε πολύ έντονη κίνηση στην αγορά, ο κόσμος βγήκε, περπάτησε, αλλά την βόλτα του την έκανε... έξω από τις βιτρίνες μας».


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top