νεα κρητη totalfitness news

Χολή στάζει η γερμανική Bild για την ελληνική Προεδρία της Ε.Ε.
«Θα τα καταφέρουν πραγματικά οι Έλληνες;» διερωτάται η εφημερίδα Bild σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η γερμανική ταμπλόιντ, η οποία έχει φιλοξενήσει πολλάκις στο παρελθόν δυσμενή σχόλια για την Ελλάδα, προκαλεί εκ νέου: «Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ε.Ε., που βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωκρίσης, διασωθείσα από την χρεοκοπία με δάνεια δισεκατομμυρίων, για πολλά χρόνια ανίκανη για μεταρρυθμίσεις και πρακτικά υπολειπόμενη σε όλες τις στατιστικές της οικονομίας και της αγοράς εργασίας σε σύγκριση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη …Η Ελλάδα θα ασκήσει από τον Ιανουάριο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα λειτουργήσει ως πολιτικό πρότυπο;»
Μετά τον άκρως επιθετικό πρόλογο, ακολουθούν δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, στη «Welt am Sonntag». Ο κ. Κούρκουλας παραδέχεται πως υπάρχει αμφισβήτηση από ορισμένους εταίρους, ωστόσο διαβεβαιώνει πως «θα είμαστε έντιμοι διαμεσολαβητές και για 6 μήνες θα ξεχάσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη και τονίζει ότι η Προεδρία θα είναι «σπαρτιάτικη» σε ό,τι αφορά τα έξοδα. Αναδεικνύει μάλιστα τον κίνδυνο διαδηλώσεων, όταν θα γίνονται συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών στην Αθήνα. «Οι συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών στην Αθήνα κινδυνεύουν να είναι δακτυλοδεικτούμενες. Η στενοχώρια για την επιβολή λιτότητας από τις Βρυξέλλες, για την οποία θεωρούν υπεύθυνη κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ βαθιά για πολλούς Έλληνες. Γι’ αυτό και προσφέρονται οι όχι αγαπητοί υπουργοί Οικονομικών ως εύκολος στόχος για νέες μαζικές διαδηλώσεις, μιας και αναμένονται περαιτέρω περικοπές δισεκατομμυρίων ευρώ» υποστηρίζεται.
Στην ιστοσελίδα της Bild βρίσκεται σε εξέλιξη και μία ηλεκτρονική δημοσκόπηση, με ερώτημα «Η Ελλάδα στην Προεδρία της ΕΕ - Έχει νόημα κάτι τέτοιο;»
«Όχι! Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να φροντίσει τα δικά της προβλήματα» απαντάει το 82% των 4.884 χρηστών που ψήφισε μέχρι νωρίς το απόγευμα. «Ναι! Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο κίνητρο», υποστηρίζει το 18%

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top