νεα κρητη totalfitness news

agios nikolaos giorth

Η Σύρος γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, με λαμπρότητα, κατάνυξη και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου που κόσμησε το νησί και τίμησε τους συριανούς. Ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς και ξεχωριστούς εορτασμούς στη σύγχρονη ιστορία του νησιού.


Η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, παρουσία του οικοδεσπότη Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου και των φιλοξενουμένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Θηβῶν κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείαςκ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργίας τίμησε με την παρουσία του ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ενώ συμμετείχαν μεταξύ των άλλων o βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, οΓενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θανάσης Μπούσιο, η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, η δήμαρχος Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, τοπικών φορέων, πολιτευτές και πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νικολάου.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτανεία της αγίας Εικόνας και του τιμίου αποτμήματος των ιερών λειψάνων του  Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπέμφθηκαν δεήσεις, στην Πλατεία Μιαούλη υπέρ των Ναυτιλλομένων και των στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις και στη θάλασσα εργαζομένων και στην Πλατεία Κανάρη, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνιγέντων στη θάλασσα.

Έγινε επίσης ρήψη στεφάνων στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας τον πρόεδρο του Συνδέσμου Απομάχων Ναυτικών Σύρου Γιώργο Μηλιό και απέδωσαν τιμές τα προσορμισμένα στο λιμάνι της Ερμούπολης πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και τα σκάφη των αλιέων και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Μετά την επάνοδο της Λιτανείας και την Απόλυση, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και ευλόγησε την έναρξη λειτουργίας της νεοσύστατης Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως, στο ισόγειο του Διοικητικού της Κέντρου.

Πηγή  http://cyclades24.gr





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top