νεα κρητη totalfitness news

Ανοίγει τη Δευτέρα το Πολυτεχνείο, κλειστό ως τη Δευτέρα το ΚαποδιστριακόΑνοίγει τη Δευτέρα το Πολυτεχνείο, συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ, ενώ ο Θεοδόσης Πελεγρίνης κλήθηκε από τον εισαγγελέα.

Της Άντας Τράκου
Το άνοιγμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τη Δευτέρα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση.
Δεδομένου ότι την Παρασκευή τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα είναι κλειστά εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι διοικητικοί αποφασίζουν να ανοίξουν τις πύλες του Μετσόβιου της Δευτέρα.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου, θέλουν να συνεχιστεί ο διάλογος, με την επισήμανση ότι δεν περίπτωση που δεν γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας, θα προχωρήσουν ξανά σε κινητοποιήσεις.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ ΜΕ ΔΎΟ 24ΩΡΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΊ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Με δύο 24ωρες απεργίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα συνεχίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας με θεσμικές εγγυήσεις όπως αναφέρουν και όχι με επιθέσεις αυταρχισμού.
Πέρασε η πρόταση της απεργιακής επιτροπής, ενώ αποχώρησε το προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλου του ΕΚΠΑ το οποίο είχε προτείνει να συνεχιστεί ο διάλογος με ανοιχτό πανεπιστήμιο.
Αναμένεται απαγγελτική ανακοίνωση από τις παρατάξεις που αποχώρησαν από τη συνέλευση που αμφισβητούν τη διαδικασία και την απόφαση.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος απολαμβάνει την πλήρη στήριξη και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την πολύωρη συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους το βράδυ της Τετάρτης σε δήλωσή του τους καλούσε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΤΗ ΔΕΥΤΈΡΑ Ο ΘΕΟΔΌΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΊΝΗΣ

Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης καλείται τη Δευτέρα από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Από την κατάθεση που θα δώσει ο πρύτανης αλλά και τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις του εισαγγελεα, θα κριθεί, σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία της δικογραφίας, αν ο πρύτανης βνρίσκεται αντιμέτωπος και με ποινικές ευθύνες εφόσον δεν βοήθησε στο να ανοίξουν τα πανεπιστήμια κι επομένως έχει διαπράξει αδικήματα.

ΔΡΙΜΎ ΚΑΤΗΓΟΡΏ ΚΑΤΆ ΠΕΛΕΓΡΊΝΗ

Βαριές κατηγορίες κατά του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, ακόμη και για τη διαχείριση των οικονομικών του ΕΚΠΑ, διατυπώνει το Συμβούλιο του Ιδρύματος με ανοικτή του επιστολή προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών κατηγορεί τον Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη ότι: «Εκτός των όσων συμβαίνουν σήμερα και πλήττουν καίρια το Ίδρυμα, επί θητείας του και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 που υπέβαλε προς έγκριση στο Συμβούλιο, έχασε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ από ζημίες του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών, όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΚΠΑ είναι 18 εκατομμύρια ευρώ. Από τις ζημίες αυτές, €6.704.588,07 μόνον προέρχονται από την «αναγκαστική» διαχείριση της ΤτΕ κατά το PSI και οι υπόλοιπες από διαχείριση του χαρτοφυλακίου από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου των οποίων προΐσταται».

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΈΣ ΠΕΡΊ 5ΗΣ ΦΆΛΑΓΓΑΣ

«Σε απάντηση όλων αυτών ο κ. Πελεγρίνης υπέβαλε αγωγή εναντίον των μελών του Συμβουλίου ζητώντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ και επεχείρησε επανειλημμένα να εμφανίσει το Συμβούλιο ως υποχείριο δυνάμεων που επιβουλεύονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Έφθασε δε στο θλιβερό σημείο να παραλληλίσει διακεκριμένους επιστήμονες με δημοκρατικό ήθος και πεποιθήσεις με γνωστό φιλόσοφο «Ναζί» Πρύτανη. Δεν σταμάτησε όμως εδώ αλλά συνέχισε παρομοιάζοντας τους συναδέλφους του μέλη του Συμβουλίου ως «πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο». Μόνον όποιος δεν είναι σε θέση να σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει δράση, ανιδιοτελής και ανεξάρτητη, με γνώμονα το καθήκον και το δημόσιο συμφέρον, είναι δυνατόν να προβαίνει σε τέτοιους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς, οι οποίοι απάδουν προς την ιδιότητα του ακαδημαϊκού δασκάλου και μάλιστα αυτού που φέρει δημόσιο αξίωμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΒΟΛΈΣ ΑΡΒΑΝΙΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΆ ΠΕΛΕΓΡΊΝΗ

Νέες βολές κατά του Πρύτανη του Καποδιστριακού εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αντίθεση με τους 7 Πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων, που επηρεάστηκαν από τη διαθεσιμότητα, με την απραξία του κράτησε και κρατά το Ίδρυμα κλειστό. Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα, πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πρέπει να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο» ανέφερε ο υπουργός.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΉ ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΊΕΣ ΣΤΙΣ ΛΊΣΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑΣ

Εν τω μεταξύ, αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν καταγγελίες διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, σχετικά με παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας που κατήρτισε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ -κατά την οποία έλαβαν απόφαση συνέχισης της απεργίας τους- καταγγέλθηκε ότι συνάδελφοί τους παράτυπα εντάχθηκαν στις λίστες διαθεσιμότητας μετά από ψευδείς δηλώσεις άλλων συναδέλφων τους. Η κ. Παναγιώτα Φάκου ανέθεσε την έρευνα σε εισαγγελέα Πρωτοδικών με εντολή να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων.

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΓΡΊΝΗ

Με νέα ανακοίνωση του ο Πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης δηλώνει: «Εγώ και το πανεπιστήμιο δεχόμεθα αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζεται σκοτεινά σχέδια. Δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ το κύριος του Καποδιστριακού και την τιμή και την υπόληψη μου εκεί που κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται. Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top