νεα κρητη totalfitness news

ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση, επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014

"Σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί, για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά."

Την ικανοποίησή της για τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ -σύμφωνα με τα οποία η ύφεση υποχώρησε στο 2,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, από 3% που ήταν στο τρίτο τρίμηνο και 3,7% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους- εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας ότι δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη εντός του έτους. 

«Σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί, για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα στο 2014» σημειώνει το ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο, το γεγονός ότι η ύφεση για το 2013 είναι χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη (3,7% έναντι 4%), αφενός μεν συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, αφετέρου δε «έρχεται να επιβεβαιώσει τα θετικά σημάδια που έδειχναν το τελευταίο διάστημα οι επιμέρους βραχυχρόνιοι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες».

Εντωμεταξύ, σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε για ένα ακόμη μήνα ο πληθωρισμός στην χώρα μας τον Ιανουάριο. Διαμορφώθηκε στο μείον 1,5%, έναντι μείον 1,7% τον Δεκέμβριο του 2014. 

Οι ενδείξεις ανάκαμψης και σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο επταήμερο ενισχύθηκαν, ενώ η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει σημαντικό χρηματοδοτικό κενό το 2014 αν ο Προϋπολογισμός 2014 και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων εκτελεστούν με ικανοποιητικό τρόπο και οι δόσεις της χρηματοδοτικής ενίσχυσης από τους διεθνείς εταίρους καταβληθούν όπως έχει προγραμματιστεί, υπογραμμίζει από την πλευρά της η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top