νεα κρητη totalfitness news

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟ ΔΕΔΕΜΠΙΛΗ   ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ


Γιατί συμμετέχω στο συνδυασμό του Μπενέτου Σπύρου « ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ »

·    Γιατί  πιστεύω στην αυτοτέλεια της περιφερειακής διοίκησης .
Είναι καιρός οι αποφάσεις για τα νησιά μας να παίρνονται  από τους ίδιους τους νησιώτες  και όχι από κάποιους που γνωρίζουν τα νησιά μόνο από τις καλοκαιρινές διακοπές τους .

 Γιατί πιστεύω ότι επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί  η νησιωτικότητα που είναι και συνταγματικό μας δικαίωμα και ιδιαίτερα στο θέμα της ακτοπλοίας .
Νησιωτικότητα δε σημαίνει μόνο χαμηλό ΦΠΑ . Είναι και το δικαίωμα του κάθε νησιώτη στο ελάχιστο κοινωνικό μεταφορικό μέσο .Το πλοίο για εμάς είναι ότι το λεωφορείο για την ηπειρωτική χώρα. Είναι το δικαίωμά μου ως νησιώτης να έχω φθηνό ακτοπλοϊκό εισιτήριο και πρόσβαση καθημερινά σε διοικητικά κέντρα και νοσοκομεία χωρίς να υποχρεώνομαι να διανυκτερεύσω 

·    Γιατί μετά από 20 χρόνια που είμαι εργαζόμενη στον τουρισμό δεν έχω δει κανένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για τα νησιά ούτε σε τοπικό ούτε σε περιφερειακό επίπεδο  από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις . Αυτό πρέπει να αλλάξει  . Τουριστική ανάπτυξη δε σημαίνει μόνο να βρούμε το brand name όπως έχουν μάθει να μας λένε.  Θέλει δουλειά και συνεργασία δήμου κα περιφέρειας . Το κάθε νησί έχει την ιδιαιτερότητά του αλλά και τη δυνατότητα να αναπτύξει όχι μια αλλά πολλές μορφές τουρισμού .

·    Γιατί τα νησιά δεν είναι μόνο μέρη διακοπών . Τα νησιά μας είχαν και έχουν κτηνοτροφία ,γεωργία, μελισσοκομία έναν παραγωγικό ιστό που δυστυχώς αγνοήθηκε από κάθε κυβερνητικό – περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης μέχρι σήμερα .Δεν φταίει μόνο η κρίση που φτάσαμε ως εδώ .Οι νησιώτες μπορούμε και διεκδικούμε μια περιφέρεια που θα μας βοηθήσει όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στην προώθηση των προϊόντων μας .Οι ανάγκες το ενός νησιού μπορούν να καλυφθούν από ένα άλλο νησί και έτσι να υπάρχει εμπορική κινητικότητα , συνεργασία και ανταλλαγή προϊόντων .

·    Γιατί πιστεύω ότι μόνο με τη συμμετοχή και τη συλλογικότητα μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τον τόπο μας . Η αντίδρασή μας στις πολιτικές των κυβερνήσεων που μας έφτασαν ως εδώ δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και στα μπλογκ διαμαρτυρίας .Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι ενεργά στα κοινά για να κάνουμε την ανατροπή . Φτάνουν τα λόγια !

·    Γιατί πιστεύω ότι η περιφέρεια είναι αυτή που θα βοηθήσει στη μείωση  της ανεργίας στα νησιά και  ιδιαίτερα των νέων μέσα από αναπτυξιακά έργα .

·  Γιατί  πιστεύω σε μια περιφέρεια που να σχεδιάζει με βάση την αειφόρο ανάπτυξη και να προστατεύει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους του κάθε νησιού για μια καλύτερη ποιότητα ζωής . Τα νησιά δεν πρέπει να γίνουν πειραματόζωα βιομηχανικού σχεδιασμού με «φαραονικού»  τύπου έργα .

·   Γιατί θέλω αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας  και νοσοκομείο καθώς και ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών των νησιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης .

·  Γιατί πιστεύω ότι εμείς οι γυναίκες δεν πρέπει να συμμετέχουμε στους συνδυασμούς μόνο ως «νόμιμη ποσόστωση» αλλά γιατί έχουμε και λόγο και ρόλο σημαντικό στα κοινά .

·  Γιατί ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Μπενέτος Σπύρου έχει αποδείξει με την πολύχρονη θητεία του ως δήμαρχος Λειψών ότι είναι άνθρωπός που και διεκδικεί και φέρνει αποτελέσματα . Και τα νησιά μας δεν έχουν ανάγκη από διαχειριστές αλλά από ανθρώπους που μέσα σε αυτή την κρίση θα διεκδικήσουν ακόμη και το αυτονόητο.


·    Γιατί πιστεύω ότι τώρα πρέπει να γίνει η νησιωτική ανατροπή .

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top